Unele cristale îşi au originea în magma terestră, în gazele fierbinţi din interiorul pământului sau în lava dintr-un vulcan care erupe. Aceste minerale se formează prin solidificarea materialelor topite, pe măsură ce se răcesc şi se întăresc. Este şi cazul cuarţului, piatra care, în stare pură, este incoloră.

Un cercetător japonez susţine că în centrul Pământului s-ar afla o pădure de cristale uriaşe, unele cu o lungime care atinge chiar şi 10 km. Anterior acestei descoperiri, se credea că mie-zul planetei noastre este, de fapt, un singur cristal uriaş, cu formă hexagonală.

Cristalele de sare de Himalaya au proprietăţi binefăcătoare şi sunt recomandate chiar şi de către doctorii tradiţionali. O lampă sau o lumânare în formă de pastilă din acest cristal, plasate în casa ta, ajută la eliminarea impurităţilor din aer, contribuind la reducerea alergiilor şi a simptomelor astmului. Sarea de Himalaya poate fi de ajutor în calmarea tusei, să te simţi mai energetic şi să ai parte de un somn de calitate.

Vechii egipteni credeau în puterea tămăduitoare a cristalelor. Cleopatra şi alte membre ale familiei regale purtau pietre precum este Lapis Lazuli şi credeau în puterea unora ca malachitul şi cuarţul. Malachitul era pisat în formă de pulbere şi aplicat peste răni, pentru a preveni infecţiile, iar cuarţul era aşezat pe corpul morţilor, pentru a-i ghida în siguranţă către Lumea de Apoi.

Cristalele nu sunt doar nişte pietre. Fiind derivate din minerale, acestea sunt elemente naturale aflate în stare vegetativă. Din acest motiv, se spune că au o energie vitală şi vindecătoare, conectându-se cu punctele de energie ale corpului tău, chakrele. Cristalele de culoare roz sau verde, de exemplu, sunt recomandate pentru vindecarea emoţională.

FOTO Shutterstock.com