Somonul este un peşte preferat de mulţi, atât pentru gustul său special, cât şi pentru valoarea sa nutrititivă. El este bogat în grăsimi sănătoase şi reprezintă o sursă bună de proteine şi acizi graşi Omega-3, grăsimi esenţiale pentru buna funcţionare a organismlui. De asemenea, somonul este bogat în vitamina A, vitaminele B, vitamina D, magneziu, potasiu, seleniu, zinc şi fosfor. Studiile arată că dacă este consumat regulat, somonul este un aliment care contribuie la menţinerea nivelului de energie, protejează inima, îmbunătăţeşte funcţiile creierului şi performanţele cognitive, contribuie la sănătatea oaselor şi aduce multe alte beneficii organismului.

Citeşte şi: Diferenţele dintre somonul sălbatic şi cel de crescătorie. De ce trebuie evitat cel de-al doilea 

Nutriţioniştii recomandă consumul de somon la cuptor sau la grătar, deoarece sunt variante mai sănătoase faţă de varianta prăjită în ulei. Însă, de fiecare dată când gătim acest tip de peşte, observăm că apar pe culoarea sa roz roşiatică mici pete albe. Ce reprezintă aceste pete, sunt sau nu dăunătoare organismului?