Ce să nu scrii niciodată într-un CV. Aceste informaţii îţi scad şansele de a obţine un job

1 shutterstock 1189954933 jpg jpeg

Auzim în permanenţă despre ce trebuie să scriem într-un CV, dar rareori vorbim despre informaţiile la care trebuie să renunţăm. Un CEO al unui serviciu online de redactare a CV-urilor explică ce informaţii pot afecta şansele de a obţine un loc de muncă.

Dacă doriţi să scrieţi un CV care să strige „Angajează-mă!”, atunci fiecare cuvânt este important. Evident, trebuie incluse informaţiile relevante, într-o structură clară şi concisă. Apoi, foarte important este să eliminaţi din CV acele lucruri care vă scad considerabil şansele de angajare.

Hobby-uri relevante

Vă place sportul? Drumeţiile? Colecţionaţi monede? Toată lumea are un hobby şi majoritatea oamenilor cred că, dacă acest hobby este mai puţin intâlnit, îi va face să se deosebească de ceilalţi candidaţi. Însă managerilor care angajează nu le pasă de modul în care vă petreceţi timpul liber - cel puţin nu imediat. Au o grămadă mare de CV-uri pentru a fi revizuite şi chiar acum se concentrează doar pe găsirea candidaţilor care îndeplinesc cerinţele jobului.

Pronume personale

Mulţi candidaţi fac greşeala de a folosi pronumele personale - „Eu”, „noi” - în CV-ul lor. De ce e mai bine să le omitem? Pentru că este CV-ul personal, deci toate informaţiile sunt despre dumneavoastră. 

 

Prea multe abilităţi 

Abilităţile sunt un lucru bun, nu? Da, dar într-o anumită măsură. Mulţi candidaţi exagerează cu abilităţile, ignorând sarcinilie importante, pentru a părea că pot face foarte multe lucruri într-o companie. Directorii de resurse umane sunt conştienţi de acest truc, astfel încât s-ar putea să vă pierdeţi credibilitatea atunci când începeţi să enumeraţi prea multe abilităţi.

Joburi mai vechi de 15 ani

Cu excepţia cazului în care sunteţi un director cu decenii de experienţă, nu ar trebui să includeţi mai mult de patru sau cinci joburi, care să nu depăşească 10-15 ani. În loc să vă axaţi pe o experienţă de lucru învechită, folosiţi acest spaţiu din CV pentru a scoate în evidenţă realizările de la cele mai recente locuri de muncă.

FOTO Shutterstock