Devine gri

Principala cauză pentru care părul îşi schimbă culoarea şi devine gri este bineînţeles genetica. Pe lângă asta, persoanele cărora li se schimbă culoarea mai devreme decât în mod obişnuit pot să fie mai stresate sau să aibă o alimentaţie dezechilibrată. Un stil de viaţă nesănătos, lipsa odihnei sau anumite boli pot afecta şi mai mult culoarea părului.

Se subţiază

Cu vârsta, densitatea părului scade. În loc să piardă 100-125 de fire pe zi, în jurul vârstei de 40 de ani poate pierde chiar şi 300 de fire pe zi. De aceea, părul trebuie îngrijit cu mai multă atenţie. Foloseşte produse pentru fortificarea părului, fără parabeni, care întăresc fibra capilară şi stimulează creşterea naturală.

Îşi pierde din volum

Acest lucru este legat de subţierea părului. Este normal ca părul care va fi mai rar să fie şi lipsit de volum. Pe măsură ce înaintează în vârstă, femeile tind să apeleze la tot felul de artificii pentru a da un plus de volum, însă produsele de styling pe care acestea le folosesc agresează şi mai tare podoaba capilară.

Creşte mai greu

Rata de creştere a părului scade la mijlocul vieţii, ba chiar are loc o stagnare. De aceea, femeile trecute de 40 vor observa că părul lor nu va mai creşte atât de repede ca în adolescenţă, spre exemplu. Indicat este să se încerce tratamentele naturiste, pe bază de plante, care contribuie la creşterea sănătoasă a părului şi la întărirea lui. Cele mai eficiente plante sunt urzica, brusturele şi frunzele de nuc.

Devine uscat

De-a lungul timpului, părul poate căpăta un aspect de uscăciune, fiind lipsit de vitalitate. Se recomandă ca după o vârstă să nu mai foloseşti atât de des uscătorul de păr şi nici alte instrumente pe bază de căldură. Nu uita să foloseşti o mască de păr şi un balsam potrivite tipului de păr măcar o dată pe săptămână.


Sursă foto: www.pixabay.com