Să suferi din dragoste poate fi dureros la orice vârstă, indiferent că ai 20, 30 sau 50 de ani, însă îţi poate afecta şi sănătatea, fiind posibil să te confrunţi fie cu o afecţiune a inimii, fie cu atacuri de panică.

Ai probleme în relaţie? S-ar putea să te regăseşti! Cele mai grave greşeli pe care partenerii le fac în cuplu

Conform elle.ro, atunci când suferi din dragoste ciclul menstrual poate să fie afectat, putând chiar să te confrunţi cu amenoree, adică să nu-ţi mai vină ciclul de loc.

De asemenea, atunci când suferi din dragoste este posibil să fii atât de stresată, încât să-ţi cadă părul.

Sunt persoane care în plin declin emoţional nu mănâncă mai nimic, ori mănâncă în exces şi tot felul de prostii, sub nicio formă mâncare sănătoasă. Corpul este slăbit, sistemul imunitar la fel şi ajungi să te îmbolnăveşti rapid, potrivit elle.ro.

5 motive pentru care femeile îşi înşeală partenerii. Psiholog: "Lipsa atenţiei, cea mai mare problemă în cuplu"

La slăbirea sistemului imunitar contribuie şi igiena deficitară a somnului. În timpul somnului corpul se resetează, are loc procesul de reparare celulară, ceea ce în cazul insomniilor nu se mai întâmplă. Adormi extrem de greu, te trezeşti de mai multe ori pe noapte, ai tot felul de coşmaruri. Să menţionăm şi de interminabilele discuţii care au loc în gând, noaptea?

Nu în ultimul rând, atunci când suferi din dragoste te poţi confrunta cu dureri musculare, cu dureri de oase ori te concentrezi mult mai greu şi ai un deficit de atenţie.