Tapet înflorat

Genul acesta de tapet a fost prezent dintotdeauna în casele noastre, însă de anul acesta, o asemenea alegere nu mai poate fi considerată demodată. Tapetul cu flori este propunerea magazinelor de profil, însă cu ceva accente moderne, date de culori stridente, precum fucsia, sau chiar versiuni metalice ale printurilor înflorate. Poţi aplica un astfel de tapet într-o baie de serviciu sau pe hol, fiind mai puţin potrivit în sufragerie sau în dormitor.

Citeşte şi: Sfaturi pentru un cămin fără praf

Canapea curbată

Altă tendinţă care revine în forţă în acest an are legătură cu forma canapelei din sufragerie. Aceasta trebuie să fie puţin mai mare decât un fotoliu, cu o formă curbată, în stilul pieselor de mobilier din deceniile ’60 şi ’70. Nota modernă a acestui tip de canapele este exprimată prin materiale cu aspect preţios şi prin culori şi imprimeuri îndrăzneţe. În plus, forma ei inedită te ajută să salvezi ceva spaţiu.

Accente vintage

Moda se întoarce: obiectele pe care le-ai văzut în casele bunicilor sau în pozele vechi cu interioare din secolul al XIX-lea sunt noile plăceri vinovate ale decora-torilor. Mobilele şi decoraţiunile care erau la mare căutare la începutul anilor 1900 au revenit, anul acesta, în tendinţe. Scaunele cu tapiţerie înflorată, măsuţele de cafea vintage, sfeşnicele şi lustrele opulente, în stil clasic, sunt doar câteva elemente care pot aduce patina timpului în casa ta.

Citeşte şi: Cu o pensulă îţi poţi schimba locuinţa

Albastru clasic

Culoarea anului 2020, aleasă de experţii Institutului Pantone, nu poate lipsi nici din casa ta, dacă vrei s-o aduci în actualitate. Din fericire, este vorba despre o culoare versatilă, care poate fi prezentă în diferite colţuri ale casei. Poţi alege o lenjerie de pat într-o astfel de nuanţă puternică, care să contrasteze cu alte obiecte de decor în culori deschise, o draperie pentru dormitor, o ramă foto sau o veioză.

Cadă de baietip insulă

Dacă vrei să ai o baie în ton cu moda, poţi înlocui cada clasică sau cabina de duş cu acest model foarte actual de cadă, denumită insulă sau de mijloc. O găseşti în magazinele de profil în numeroase modele: de la căzi cu picioare cu aspect vechi la căzi cu tăietură modernă, aşezate pe cadre sau pe un piedestal. Cele mai scumpe modele sunt cele din fontă, urmate de cele din acril şi de cele din fibră de sticlă.