Cine nu s-ar bucura de o plimbare pe nisipul unei plaje? Doar gândul că acest lucru s-ar putea întâmpla îi face pe mulţi să se simtă mai bine. Nu este un secret că mersul desculţ este atractiv, dar ştiai că are şi multe beneficii pentru sănătate? Dacă ai crezut că mersul pe o plajă este doar un timp pierdut, iată câteva motive pentru care o plimbare în acest mod este o idee minunată!

Nisipul, un exfoliant natural

Cine ar mai vrea să cheltuiasă mulţi bani la un centru spa atunci când îţi poţi revigora pielea şi tălpile în mod natural? Nisipul umed acţionează ca un exfoliant natural care ajută la eliminarea celulelor moarte. Poţi încerca şi exfolierea picioarelor acoperindu-le total cu nisip, atunci când ieşi din apă. Lasă-l să se usuce pe piele, elimină-l cu o perie fină şi, mai apoi, clăteşte. După ce ai eliminat tot nisipul de pe corp, nu uita să foloseşti crema de protecţie solară!

Îţi îmbunătăţeşti stimulii de reacţie

Propriocepţia, un termen popular printre alergători, este definit ca abilitatea de a simţi stimulii care apar în corp în momentul în care îţi schimbi poziţia. O bună propriocepţie înseamnă că mintea ta este în contact cu stimulii care vin de la picioare, iar în momentul în care eşti pus în ipostaza de te răni, corpul tău va reacţiona imediat la acest lucru şi se va feri. Încălţările pot amorţi această abilitate, însă mersul desculţ pe nisip o poate întări, iar stimulii tăi de reacţie se vor îmbunătăţi.