Între 2-3 ani

  • Săniuş

Începând cu vârsta de 2 ani,copilul tău poate să experimenteze,alături de tine,săniuşul. Va fi încântat de adrenalina pe care o va simţi când va coborî,în viteză,dealul. Să ai grijă,însă,să fie îmbrăcat călduros,iar hainele să fie impermeabile. De asemenea,cel mic trebuie să stea în poziţia şezut pe sanie,cu faţa înainte,nicidecum pe burtă.

  • Schi

Tot de la 2 ani este ideal să-ţi înveţi copilul să schieze,alături de tine,deoarece la această vârstă cei mici nu conştientizează frica. Se recomandă să schieze fără beţe,iar mâinile să le ţină pe genunchi,pentru a nu se dezechilibra. Nu-l lăsa nicio clipă nesupravegheat pentru că poate fi accidentat de alţi copii sau adulţi de pe pârtie. Pentru siguranţă,echipează-l cu cască de protecţie.

 

Între 4-6 ani

  • Patinaj

La început,copilul poate fi speriat de gheaţă,dar odată ce va simţi plăcerea acestui sport,îţi va fi greu să-l mai scoţi de la patinoar. Pentru a se obişnui cu patinele,lasă copilul să meargă cu ele pe podea,iar pe pistă ţine-l de mână până prinde curaj. Când alegi patinele celui mic,asigură-te că sunt cu jumătate de mărime mai mare decât poartă el la pantof în mod obişnuit.

 

De la 6-8 ani

  • Hochei

După ce te-ai asigurat că cel mic patinează fără nicio problemă,înseamnă că este pregătit pentru hocheiul pe gheaţă. Băţul de hochei nu trebuie să depăşească bărbia celui mic,iar echipamentul este necesar pentru mai multă siguranţă. Dacă vezi că este pasionat de acest sport,îl poţi înscrie la cursuri specializate de hochei.

 

Între 7-8 ani

  • Snowboarding

Când copilul mai creşte,îl poţi îndruma către snowboard. Acest sport de iarnă,atât de popular în rândul adolescenţilor,îl va învăţa să-şi păstreze echilibrul şi să experimenteze tot felul de trucuri pe placă. Să te asiguri,totuşi,că poartă cască de protecţie,genunchieră şi un costum impermeabil.