Ce este o analiză grafologică?

Grafologia este o ştiinţă de mare subtilitate care studiază scrisul în scopul recunoaşterii unor documente sau în scopul stabilirii raporturilor care există între caracterul unei persoane şi scrisul său.

Pentru a face o analiză grafologică trebuie să cunoşti nişte elemente de bază, felurile de punere în pagină. Grafologul trebuie să ţină cont şi de unii factori externi esenţiali, cum ar fi sexul, vârsta, centrele de interes, nivelul de educaţie, originea etc.

Dacă scrierea este groasă, încărcată de cerneală: potrivit grafologilor, s-ar putea crede că este expresia unei persoane indiscrete, narcisiste, ambiţioase. Dar acest lucru nu este valabil chiar pentru toată lumea. O scriere cu litere de mari dimensiuni, dar cu linii slabe, spre exemplu în care liniile literei T sunt fine sau distorsionate trădează o persoană care nu are încredere în sine.

Dacă scrisul este ilizibil ( indescifrabil, neciteţ), deşi cel care l-a scris nu s-a grăbit, am putea trage concluzia că suferă de vreo boală, este alcoolic sau că este o persoană dificilă care nu este pregătită să întindă o mână de ajutor aproapelui său. În general, scrisul ilizibil dezvăluie adesea o persoană care are probleme de relaţionare cu ceilalţi oameni. Pe de altă parte, dacă redactarea a fost făcută în grabă, nu ar trebui să tragem concluzii pripite în acest sens.

Mai citeşte şi: Ce tip de bărbat te atrage?

Ce anume studiază grafologii?

Scrierea relevă personalitatea, dar nu poţi răspunde la toate trăsăturile caracterului doar privind un text scris de mână. Se pot identifica doar anumite particularităţi. Pentru aceasta, iată care sunt principalele aspecte ale studiului: dimensiunea, suportul, înclinaţia, liniile, presiunea, gestul, continuitatea, semnătura, aspectul general sau punerea în pagină. Nu se pot trage concluzii doar pe baza unui anumit aspect. Toate elementele sus menţionate se analizează în ansamblu, iar abia după aceasta grafologul îşi poate da seama de personalitatea individului.

Grafologia poate fi de ajutor în mai multe domenii

Datorită grafologiei, am putea stabili dacă există compatibilitate între angajaţii unei companii, spre exemplu. La fel de bine, s-ar putea descifra cauza neînţelegerilor dintre aceştia. În cercul familiei, permite să vedem discordanţe, conflicte, dezacorduri. În sfera profesională, ajută la găsirea candidatului compatibil cu fişa postului. Se poate testa rezistenţa fizică şi psihică a persoanei în faţa anumitor locuri de muncă sau situaţii. În cele din urmă, grafologia ne permite să cunoaştem mai bine cine suntem, punctele slabe, punctele noastre forte. Fiecare persoană transmite în scris şi în gestul său o parte din experienţa sa, indiferent dacă este la nivel intelectual, emoţional sau relaţional.

Mai citeşte şi: Reguli de aur pentru fericirea în doi