Ei bine, este foarte posibil să ai acele abilităţi înnăscute pentru a fi un om de resurse umane pe care şi-l doreşte orice companie.

Ce opţiuni există în HR, în România?

HR-ul (human resources), aşa cum ne-a intrat în vocabular, este un domeniu complex şi de o importanţă majoră, indiferent de dimensiunea sau domeniul companiei. Fie că vorbim de un start-up la început de drum sau de o multinaţională, echipa de Resurse Umane va avea misiunea de a găsi oamenii potriviţi pentru fiecare rol şi de a găsi acele soluţii potrivite companiei pentru a-i menţine motivaţi.

Domeniul HR nu se rezumă doar la activitatea standard într-o companie, viaţa de HR-ist se poate desfăşura cu succes şi într-o agenţie de recrutare, în consultanţă sau pe cont propriu ca trainer, coach sau mentor.

Opţiuni interesante vei găsi întotdeauna, important este să rămâi conectat la noutăţi, fie că ai deja experienţă în domeniu, fie că eşti la început de drum şi vrei să începi cu un internship sau un stagiu de practică. Descoperă aici joburile noi din HR din România, dar şi din străinătate. Acum, în perioada Covid-19, opţiunile depăşesc graniţele ţării datorită posibilităţii muncii remote.

Studii sau cursuri de specialitate?

În majoritatea CV-urilor oamenilor de HR, vei vedea studii în domenii precum sociologie, psihologie sau chiar administrarea afacerilor şi drept, la nivel de licenţă, masterat sau chiar doctorat.
Chiar dacă ai terminat facultatea în alt domeniu, însă ai descoperit pe parcurs că HR-ul este domeniul tău, te poţi reorienta oricând. Şi mai ales dacă ai avut ocazia să acumulezi ceva experienţă practică, partea teoretică oferită în mediul universitar te va ajuta pe viitor.

Cursurile de specialitate sunt foarte importante, fie că sunt de iniţiere, fie că aduc o anumită specializare pe o ramură a HR-ului. Există foarte multe opţiuni de cursuri de specialitate pe care le poţi face online, în weekend-uri şi chiar part time, aşa cum sunt cele de aici.

Important este să îl identifici pe cel potrivit experienţei şi ariei tale şi să-l urmezi.

Totuşi, pe lângă studii şi cursuri, foarte importantă în meseria de om de resurse umane este dorinţa continuă de învăţare şi dezvoltare. Ai la dispoziţie o multitudine de resurse gratuite online - articole şi reviste de specialitate, video-uri şi podcast-uri, conferinţe internaţionale la care poţi participa online, prin care să rămâi conectat la noutăţile din domeniu.

Şi totuşi, cum ar trebui să fie un om de HR?

În primul rând pasionat de meseria lui şi de oameni, să fie un bun comunicator, deschis la nou şi învăţare continuă. Cu siguranţă creativ, atent la detalii şi un un bun manager al relaţiilor, până la urmă Departamentul de Resurse Umane este liantul între angajaţi şi conducerea companiei.

Iată la ce s-ar aştepta colegii din partea unui om de HR:

  • să fie calm şi empatic
  • să ştie să asculte activ
  • să-i susţină în decursul profesional şi în faţa managerilor
  • să fie obiectivi
  • şi ... foarte creativi în soluţii pentru diverse situaţii

Dar nu uita de aşteptările pe care compania le are din partea unui om de HR:

  • să cunoască perfect Codul Muncii şi legislaţia în domeniu
  • să desfăşoare recrutarea şi administrarea de personal
  • să asigure procesul de salarizare
  • să dezvolte şi implementeze programe de formare şi dezvoltare

Activitatea unui om de HR are, poate, cele mai multe provocări dintr-o companie, fiind în relaţie directă cu oamenii, însă poate “cea mai grea provocare în HR este faptul că uneori trebuie să fii şi Avocatul, şi Judecătorul şi Persecutorul”, aşa cum spune omul de HR Hassan Choughari aici.

Foto: fauxels/Pexels.com