Să te hotărăşti ce tip de plită vrei pentru bucătăria ta este principalul şi cel mai important lucru pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când cumperi o plită nouă. De obicei, există patru tipuri de plită încorporabilă dintre care poţi alege, împărţite între gaz sau electric. Îţi vom explica mai jos unde cum fiecare tip de plită încorporabilă şi cui i se potriveşte.

Ce tip ce plită încorporabilă să alegi

Inducţie

Fiind o plită electrică, o plită încorporabilă cu inducţie poate fi uşor aşezată pe majoritatea suprafeţelor de lucru, atâta timp cât există o sursă de energie electrică. Daca eşti o persoană care caută în aparatele de bucătărie eficienţă înaltă şi calităţi de economisire a energiei electrice, atunci o plită încorporabilă cu inducţie ar fi perfectă pentru tine.

Plită ceramică

Cu un pas mai înainte faţă de plita încorporabilă electrică este plita încorporabilă ceramică. Fiind de asemenea o plită electrică, ea poate fi amplasată cu uşurinţă oriunde doreşti în bucătăria ta, atâta timp cât există o sursă de energie electrică. Acest tip de plită este excelentă pentru cei care preferă rezultate excelente la gătit şi sunt, de asemenea, atenţi la un finisaj elegant pentru bucătăria lor. Cele mai noi tipuri de plită încorporată ceramică oferă modele care vin cu cadrane uşor de utilizat, precum şi modele cu control tactil, făcându-le incredibil de rapide şi simple.

Plită cu gaz 

Pentru o experienţă de gătit mai autentică, există clasica plită încorporabilă cu gaz. Singurul lucru de care trebuie să ţii cont atunci când îţi proiectezi bucătăria şi vrei o astfel de plită încorporabilă este cum este dispusă reţeaua de gaz. Acest lucru va juca un rol esenţial pentru locul în care vei putea plasa plita încorporabilă cu gaz. Şi acest tip de plite oferă cadrane uşor de utilizat care te ajută să controlezi cu precizie nivelurile de încălzire ale zonelor de gătit. Unele modele oferă suporturi din fontă, auto-aprindere, dar şi arzătoare de mare putere pentru wok.

Plăcuţă solidă

Dacă eşti în căutarea unei performanţe de gătit perfectă, dar ai un buget limitat, ia în considerare gama de plită încorporabilă cu plăci solide. Fiind de asemenea o plită electrică, aceasta poate fi plasată oriunde doreşti în bucătărie, cu condiţia să fie disponibile sursele de energie adecvate. Acest tip de plită electrică de bază este foarte uşor de utilizat şi uşor de curăţat şi este o opţiune foarte bună pentru puţini bani. Nu uita de faptul că trebuie să alegi o plită încorporabilă şi după cât spaţiul ai şi în funcţie de câte persoane sunt în familia ta. O plită cu două ochiuri se va potrivit perfect unei bucătării mici sau unei gospodării în care locuieşte o singură persoană, în timp ce pentru o bucătărie mare se va potrivi mai bine o plită cu patru sau mai multe ochiuri. Acelaşi lucru se poate spune şi despre gospodăriile numeroase.