Mască facială pe bază de avocado-ideală pentru tenul uscat

Ai nevoie de pulpa unei jumătăţi de avocado şi de o lingură de ulei de măsline. Ingredientele se amestecă bine,iar pasta obţinută se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze 15 minute. Masca facială se îndepărtează cu apă călduţă.

Mască facială pe bază de lapte şi miere-pentru îndepărtarea impurităţilor

Ai nevoie de o lingură de lapte pudră,o lingură de miere şi de un albuş. Pasta obţinută se aplică pe faţa curată şi se lasă să acţioneze 15 minute,după care se îndepărtează cu apă caldă,iar la final se aplică un jet de apă rece pentru a închide porii.

Mască facială pe bază de castravete şi măr-ideală pentru tenul gras sau mixt

Ai nevoie de o jumătate de măr roşu,o jumătate de castravete,de sucul unei lămâi de dimensiune mică şi de un albuş. Ingredientele se amestecă bine în blender,după care pasta obţinută se bagă la frigider o oră. Apoi,se aplică pe faţă şi pe gât şi se lasă să acţioneze 20 de minute. La final,se îndepărtează cu apă călduţă.

Mască facială pe bază de miere şi banane-pentru hidratarea pielii

Ai nevoie de o banană coaptă pe care să o zdrobeşti cu furculiţa,de o lingură de miere şi 5 linguri de făină de ovăz. Ingredientele se amestecă bine,după care pasta obţinută se aplică pe faţă,evitând zona ochilor întrucât pielea de sub ochi este mai sensibilă. Se lasă să acţioneze 15 minute,după care se îndepărtează cu apă călduţă.

Mască facială pe bază de fulgi de ovăz-pentru exfolierea tenului

Ai nevoie de 1/4 cană cu lapte şi 3 linguri de fulgi de ovăz. De îndată ce fulgii s-au înmuiat,amestecul se aplică pe faţă,fără a masa pielea. În cazul în care ai pielea grasă,foloseşte în locul laptelui apă.