Specialiştii în relaţiile de cuplu au dat de-a lungul timpul numeroase răspunsuri bazate pe cercetări şi studii şi spun că, în general, rutina şi lipsa de comunicare sunt cele două aspecte care distrug şi lasă să se piardă sentimentele dintre doi oameni.

Ce putem face pentru a preveni ca rutina să se instaleze? Cum putem acţiona pentru a menţine iubirea în cuplu! Iată câteva idei simple, pe care oricine le poate face, într-un timp foarte scurt:

Luaţi măcar o masă împreună

Poate micul dejun, înainte de a pleca la serviciu, când să vă bucuraţi de cafea şi de o gustare servită dis-de-dimineaţă. Zâmbiţi-vă unul altuia! Dacă nu sunteţi matinal, iar pranzul îl luaţi la birou sau la locul de muncă, cinaţi împreună! Masa de seara este perfectă pentru a schimba impresii de pe parcursul zilei şi de a vă împărtăşi unul altuia gândurile.

Citeşte şi: Top trei semne care îţi spun că eşti deja cu persoana cu care te vei căsători

Sărută-ţi partenerul sau partenera timp de cel puţin 6 secunde

Pupicul nu este suficient. Faptul că vă atingeţi buzele este o dovadă de afecţiune, însă corpul secretă hormonul fericirii abia după câteva secunde. Acordaţi-vă pentru pentru a vă săruta persoana iubită măcar şase secunde legate. Veţi vedea că face minuni!

Invită-ţi perechea la o întâlnire

Da, sunteţi căsătoriţi sau da, locuiţi de ani buni împreună. Ce contează? O întâlnire în oraş, la care fiecare dintre voi să vină pe cont propriu vă va oferi ocazia să simţiţi din nou că-l redescoperiţi pe celălalt. Dacă eşti bărbat, oferă-i o cină romantică şi o vei recuceri iremediabil. Dacă eşti femeie, ia bilete la un meci de fotbal a echipei lui favorite sau la un concert la care ştii că şi-ar dori să meargă. Îl vei surprinde garantat!

Citeşte şi: 4 paşi esenţiali prin care poţi salva o relaţie distrusă


„Iubirea nu merge doar de la sine!”

„Lumea crede că iubirea merge de la sine. Lucrurile nu stau chiar aşa. Un cuplu e o investiţie zilnică. Avem nevoie să dezvoltăm anumite activităţi care, pe măsură ce le facem repetitiv, devin obiceiuri şi ajung să devină un fel de automatism. Problema cuplurilor în ziua de astăzi este lipsa de timp. Sugerez o masă pe zi împreună, fără device-uri. E important timpul pentrecut împreună. În fiecare seară ar fi important dacă am putea avea 20-30 de minute de discuţii destresante. Un alt lucru foarte frumos este sărutul de şase secunde. S-a demonstrat biochimic că ai nevoie de 6 secunde pentru a declanşa hormonul oxitocina, care te leagă de partener. Un alt lucru minunar ar fi dacă oamenii ar putea să-şi dedice o întâlnire romantică o dată pe săptămână”, a explicat psihologul Nadia Gorduza, la Antena 3.

Foto: pixabay.com