Ce trebuie să ştii dacă vrei să încerci din nou să rămâi însărcinată

1 cuplu1 jpg jpeg

În jur de 15-20% dintre femeile care rămân însărcinate pot pierde sarcina în timpul primului trimestru, dar o astfel de experienţă nu trebuie să te demoralizeze. Ai multe şanse la o sarcină sănătoasă, mai repede decât crezi, şi merită să continui să-ţi faci planuri în acest sens.

Majoritatea femeilor care trec prin aceste momente, indiferent de motive, reuşesc să se bucure de viaţa de mamă şi pot avea o sarcină normală, sănătoasă şi lipsită de griji. Chiar dacă acest nou drum din viaţa ta poate să-ţi aducă şi provocări, iată ce trebuie să ştii odată ce le depăşeşti:

Înţelege mai bine sarcina

Unul dintre lucrurile importante pentru orice femeie care îşi doreşte să aibă un copil este să cunoască mai multe detalii despre această perioadă magică. Medicul obstetrician pe care îl alegi te va ajuta şi te va ghida pe tot parcursul sarcinii. Morfologia fetala reprezintă o serie de ecografii care te vor ajuta să afli detalii esenţiale despre dezvoltarea fătului. De aceea, trebuie să acorzi atenţie controalelor necesare indicate de către medicul tău. În special dacă ai suferit o pierdere a sarcinii în trecut, monitorizarea evoluţiei celei noi te va ajuta să eviţi complicaţiile. Printre complicaţiile care pot apărea într-o sarcină se numără sarcina extrauterina, însă toate acestea există deja pe lista de investigaţii pe care le urmăresc specialiştii.

Cât de repede poţi încerca din nou

Dacă ai suferit o pierdere de sarcină, viitorul este optimist şi poţi încerca din nou destul de repede, cu şanse foarte mari de a te bucura de o sarcină normală. De obicei, medicii pot recomanda o perioadă de două săptămâni de pauză înainte de a întreţine relaţii sexuale din nou, dar trebuie să ţii cont de informaţiile furnizate de doctorul tău. De asemenea, când eşti pregătită din toate punctele de vedere, va trebui să te ghidezi după perioada în care ovulezi. Este recomandat să foloseşti aplicaţii mobile sau să calculezi direct pe calendar care sunt cele mai fertile zile. După pierderea unei sarcini vei continua să ovulezi, iar organismul tău nu se schimbă. De cele mai multe ori nu se pot identifica exact cauzele unei pierderi de sarcină, dar acest lucru nu te va împiedica să te bucuri de o familie aşa cum ţi-o doreşti.

2 cuplu2 jpg jpeg

Ce poţi face pentru a creşte şansele unei sarcini sănătoase

Înainte de a decide că vrei să rămâi însărcinată, există şi schimbări pe care trebuie să le faci în obiceiurile tale de zi cu zi. Cel mai important este să adopţi un stil de viaţă sănătos, din toate punctele de vedere, încă dinainte de a concepe. Renunţarea la vicii, alcool şi alte substanţe dăunătoare organismului şi fătului, dar şi tratarea unor afecţiuni existente sunt câteva dintre aspectele esenţiale. Infecţiile, bolile cu transmitere sexuală sau fibroamele te pot împiedica să rămâi însărcinată sau pot provoca probleme pe parcursul sarcinii. Fă-ţi controalele necesare înainte de a face acest pas şi urmează întocmai indicaţiile medicului. Este important să găseşti un specialist de încredere, care îţi înţelege nevoile şi care te poate ajuta în procesul de planificare familială, până la naştere. De asemenea, adoptă o alimentaţie sănătoasă, bogată în nutrienţi şi evită preparatele tip fast-food, pentru a-ţi sprijini organismul în perioada care urmează.

Indiferent de motivele pentru care ai pierdut o sarcină, şansele tale cresc atunci când urmăreşti îndeaproape dezvoltarea fătului şi reacţiile care se petrec în organism. Orice schimbare poate fi monitorizată de către medicul obstetrician, care te va sfătui constant. Asigură-te că eşti pregătită şi ia în serios întregul proces, cu mult înainte de a concepe.

Sursă foto: pexels.com



Recente

sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg