Fibromialgianu este o boală nouă,ci a fost considerată un reumatism psihogenic,care afectează oameni din întreaga lume. Din această cauză,este important să fie cunoscute simptomele,cât şi cauzele.

Durerea din fibromialgie nu este localizată doar la nivelul articulaţiilor,ci ea este resimţită la atingerea uşoară în anumite puncte,chiar dacă nu există inflamaţie.

Citeşte şi despre:Hipocalcemia,o boală silenţioasă

Iată care sunt simptomele fibromialgiei:

Pentru că este asemănătoare cu alte afecţiuni,este dificilă diagnosticarea acestei boli. Totuşi,cele mai comune simptome includ:

-Dureri la nivelul muşchilor,articulaţiilor şi oaselor;

-Oboseală;

-Sindrom de coloniritabil;

-Anxietate şi depresie;

-Hipersensibilitate la durere;

-Dureri de cap şi migrene;

-Probleme de concentrare şi memorie;

-Amorţeală la nivelul mâinilor şi picioarelor.

Femeile se confruntă cel mai des cu această afecţiune,având vârsta cuprinsă între 22 şi 55 de ani,dar riscul creşte odată cu înaintarea în vârstă,nivelul de stres,ereditatea şi bolile inflamatorii coexistente.

Citeşte şi:Nu ignora aceste simptome. Pot ascunde cancer de stomac!

Care este cheia care previne dezvoltarea bolii fibromialgia:Chiar dacă medicamentele ajută la reducerea durerilor,este foarte important ca cel care se confruntă cu boala să facă anumite schimbări în stilul de viaţă. O dietă echilibrată şi bogată cantitativ din punct de vedere nutritiv ajută la întărirea oaselor,articulaţiilor şi muşchilor.

Sursă+credite foto:www.steptohealth.com