Bobul, una dintre cele mai îndrăgite tunsori, se adaptează perfect dacă ai faţa pătrată. Nu sunt recomandabile boburile netede, este de preferat să optezi pentru o tunsoare cu personalitate. Un bob ultra scurt, cu trepte de lungimi diferite, corectează forma rectangulară a feţei. Pentru a alungi frumos chipul, poţi încerca şi un bob angular, mai lung în faţă şi mai scurt la spate.

Citeste şi: Îl vrei lung, bogat şi strălucitor? Cel mai eficient tratament natural pentru întărirea firului de păr

 

O tunsoare destructurată, pe lungime, va permite să aduci volum, dar mai ales să prelungeşti forma feţei. Pentru a rupe şi înblânzi unghiurile pronunţate ale maxilarului pe morfologii pătrate stiliştii recomandă şuviţe mai scurte pe contur. Se mai poate da impresia de prelungire prin vopsirea câtorva şuviţe într-o nuanţă mai deschisă. O cărare pe mijloc are efect de alungire şi te apropie mai mult de forma ideală de faţă ovală.

 

Ce tunsori ţi se potrivesc, dacă ai faţa pătrată? – Bretonul potrivit acestei fizionomii

 

O întrebare des întâlnită în saloanele de coafură este legată de tunsorile cu breton. Deşi acesta nu este cel mai bun prieten al feţei pătrate, există şi păreri conform cărora există un tip de breton pentru fiecare tip de fizionomie. Alege fie un breton drept şi structurat, fie un breton pe o parte.

Dacă părul tău este buclat în mod natural, ai noroc! Pentru faţa ta pătrată onduleurile lejere fac minuni, încadrează frumos chipul şi îi conferă feminitate. Iar dacă ai părul drept, un ondulator te ajută să obţii, pe tunsoarea aleasă, efectul de alungire

Citeste şi: Vedeta toamnei! Mască de faţă cu dovleac, pentru regenerarea tenului