Nu există toamnă fără gutui, însă dacă vrei să te bucuri şi la iarnă de savoarea acestor fructe încearcă dulceaţa de gutui cubuleţe. 
 
Ingrediente necesare pentru dulceaţa de gutui cubuleţe:
 
- trei kilograme de gutui
- doi litri de apă
- două kilograme de zahăr
- două lămâi
 
Mod de preparare dulceaţă de gutui cubuleţe:
 
Spală gutuile cu apă rece pentru a îndepărta puful de la exterior, iar apoi taie fructele sub formă de felii în jurul cotorului. Ulterior, taie-le sub formă de fâşii şi toacă-le mai apoi sub formă de cubuleţe, cu dimensiunea de 0,5 cm.
 
Nu vă speriaţi de culoarea gutuilor care vor deveni portocaliu roşiatice, întrucât este perfect normal, ţinând cont de faptul că oxidează foarte repede. 
 
Puneţi gutuile tăiate cubuleţe într-o oală mare, adăugaţi zahărul, zeama de la lămâie şi apa, după care puneţi totul la fiert la foc mediu. 
 
Fierbeţi dulceaţa de gutui aproape o oră, până când apa se evaporă, iar lichidul devine lipicios. 
 
Puneţi dulceaţa de gutui în borcane bine spălate şi închideţi-le cu capac.