Cea mai bună dulceaţă de gutui cubuleţe! Ingredientul care-i dă un plus de savoare

1 dulceata mare 61 jpg jpeg

Dulceaţa de gutui cubuleţe este savuroasă, aromată şi uşor de preparat, fapt pentru care îţi propunem să încerci să găteşti această reţetă.

Nu există toamnă fără gutui, însă dacă vrei să te bucuri şi la iarnă de savoarea acestor fructe încearcă dulceaţa de gutui cubuleţe. 

- trei kilograme de gutui

- doi litri de apă

- două kilograme de zahăr

- două lămâi

Spală gutuile cu apă rece pentru a îndepărta puful de la exterior, iar apoi taie fructele sub formă de felii în jurul cotorului. Ulterior, taie-le sub formă de fâşii şi toacă-le mai apoi sub formă de cubuleţe, cu dimensiunea de 0,5 cm.

Nu vă speriaţi de culoarea gutuilor care vor deveni portocaliu roşiatice, întrucât este perfect normal, ţinând cont de faptul că oxidează foarte repede. 

Puneţi gutuile tăiate cubuleţe într-o oală mare, adăugaţi zahărul, zeama de la lămâie şi apa, după care puneţi totul la fiert la foc mediu. 

Fierbeţi dulceaţa de gutui aproape o oră, până când apa se evaporă, iar lichidul devine lipicios. 

Puneţi dulceaţa de gutui în borcane bine spălate şi închideţi-le cu capac. 

Credit foto: