Cea mai gustoasă reţetă de gogoşari în oţet la borcan! Trucul de care trebuie să ţină cont orice gospodină

1 gogosari in otet jpg jpeg

Gogoşarii n-ar trebui să lipsească din cămara niciunei persoane, mai ales că aceştia se prepară rapid. Totuşi, dacă nu ai apucat să-i pui la murat, îţi propunem să ţii seama de sfaturile unei gospodine din Ardeal.

Aşadar, ca să te bucuri de nişte gogoşari delicioşi ţine cont de secretul unei gospodine din Ardeal, care spune să adaugi frunze de dafin în fiecare borcan, pentru a le da o savoare deosebită şi pentru ca aceştia să nu se înmoaie rapid. 

Pentru a pregăti gogoşari în oţet ai nevoie de:

  • 5 kilograme de gogoşari
  • 5 litri de apă
  • 1 litru de oţet
  • 2 linguri de ulei (opţional)
  • sare după gust
  • zahăr după gust
  • boabe de piper
  • boabe de muştar
  • foi de dafin
  • hrean.

Mod de preparare:

Gogoşarii se spală şi se taie în bucăţi potrivite. Apoi, se pregăteşte un fel de saramură din apă, oţet, ulei, sare, zahăr, piper, boabe de muştar şi foi de dafin, după care se pune compoziţia la fier, la foc potrivit. Se potriveşte totul după gust. Perosanele care preferă gogoşarii să fie mai acrii trebuie să adauge mai mult oţet în compoziţie, în timp ce persoanele îi preferă mai dulci pot adăuga zahăr.

Când saramura a început să dea în clocot, se adaugă gogoşarii, însă nu toţi deodată. Se învârt continuu cu paleta cu găuri până îşi schimbă culoarea. Atenţie: gogoşarii nu trebuie lăsaţi prea mult pe foc, deoarece se înmoaie, scrie www.a1.ro. 

Se scot apoi din saramură şi se aşează în borcane. Nu se presează. Când toţi gogoşarii sunt aşezaţi în borcane, se adaugă hreanul, care a fost tăiat în prealabil. La un borcan de aproximativ 800 de grame sunt suficiente trei fâşii de hrean.

Extra tips: Toarnă saramura caldă pentru gogoşari, iar mirodeniile rămase pe fundul oalei repartizează-le cu o lingură, uniform, în fiecare borcan. Câte o frunză de dafin este de ajuns la un borcan.

Se leagă borcanele cu celofan sau se capsează şi se depozitează în cămară, înveliţi în pături, până a doua zi. Ca să nu rămână bule de aer în borcan, se apasă gogoşarii, uşor, cu o lingură de lemn sau se scutură uşor borcanul cu gogoşari în oţet.