Ceaiul de muşeţel

Reduce anxietatea,de aceea ceaiul de muşeţel este de ajutor persoanelor care vor să se lase de fumat. Poţi bea câte două-trei căni,zilnic. În combinaţie cu gura-lupului,are efecte mult mai puternice şi inhibă pofta de ţigară,potrivit luiPenelope Sach,autoarea cărţii „Vindecare cu ajutorul ceaiurilor din plante“. Torni 200 ml de apă clocotită,peste o linguriţă de flori de muşeţel uscate,,apoi laşi la infuzat,aproximativ 10 minute. Bei de trei ori pe zi.

Ceaiul de eucalipt

Când vrei să te laşi de fumat,un alt ceai care te va ajuta este cel de eucalipt. Peste o linguriţă de frunze de eucalypt mărunţite,torni o cană de apă fierbinte şi laşi la infuzat timp de zece minute,după care bei,cu înghiţituri mici. Remediul se administrează de două ori pe zi.

Ceaiul de iasomie

Persoanele care renunţă la fumat se pot confrunta cu o stare crescută de iritabilitate şi de anxietate. Iasomia are efect relaxant asupra sistemului nervos. Două-trei căni cu ceai de iasomie te face să nu mai dai buzna la pachetul de ţigări. Mai mult,în combinaţie cu ceaiul verde,ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi,care se produc în timp ce fumezi. Combinaţia dintre aceste două plante este un bun detoxifiant pentru organism. Bei câte două-trei căni de ceai,zilnic.

Ceaiul de pedicuţă

O altă plantă recomandată persoanelor care vor să renunşe la ţigări este pedicuţa. Bea câte un ceai de pedicuţă dimineaţa şi seara,înainte de culcare,căci te ajută să depăşeşti stările de anxietatate,cauzate de lipsa nicotinei din organism. Ceaiul de pedicuţă diminuează şi senzaţia de gură uscată,care aparea adesea după ce renunţi la ţigări. O cură cu un ceai de pedicuţă este recomadată una-două luni.

Trucuri Click!pentru femei

Bea câte o cană cu apă de fiecare dată când vrei să fumezi o ţigară.

Unul-două pahare de suc de struguri,băute zilnic,te ajută să elimini nicotina din organism.

Infuzia de valeriană,consumată de două-trei ori pe zi reduce stările nervoase cauzate de lipsa nicotinei din organism.

Când simţi nevoia de a fuma o ţigară,mestecă feliuţe de morcov.

Pudra de ginseng,adăugată în ceai,în iaurt ori în salate de fructe taie din pofta de ţigară.