Specialistele emisiunii „Curat,Murdar?”,de la Prima TV,te învaţă cum să foloseşti aceste produse pentru rezultate optime.

Când faci curăţenie,praful de pe mobilă trebuie îndepărtat cu o cârpă umedă,pentru a evita împrăştierea lui prin toată camera. Pentru un plus de strălucire,obiectele de mobilier pot fi lustruite cu ceară de albine,topită în prealabil pe baie de aburi. Peste ceară se pune puţină terebentină şi după ce se răceşte şi se întăreşte se poate folosi pentru lustruirea mobilei din lemn. Această soluţie hrăneşte lemnul şi îi dă strălucire.

Apa oxigenată face minuni pentru gresie în combinaţie cu bicarbonatul de sodiu. Pune aceste două ingrediente pe gresie şi lasă-le puţin să acţioneze. Apoi,freacă suprafaţa murdară cu un burete de vase,iar pentru mizeria dintre plăci poţi folosi o perie. După ce îndepărtezi murdăria,clăteşte gresia cu apă curată,cu ajutorul unui mop.

Garnitura de la uşa frigiderului poate fi curăţată cu pastă de dinţi cu ajutorul unei periuţe. După ce cureţi garnitura,şterge suprafaţa cu o cârpă umedă pentru a îndepărta rămăşiţele de pastă de dinţi,deoarece aceasta conţine un agent de înălbire care poate ataca garnitura de cauciuc. Apoi,şterge garnitura cu o altă cârpă uscată pentru a îndepărta umezeala,care poate să atragă mucegaiul.  

Pentru mirosurile neplăcute din frigider,aşază pe o tavă din folie de aluminiu câţiva cărbuni obişnuiţi pentru grătar. Carbonul din cărbune e responsabil cu neutralizarea mirosurilor,omoară bacteriile din frigider şi elimină mirosul. Pentru un rezultat optim,înlocuieşte tava cu cărbuni la fiecare două zile,timp de 5-7 zile.

Dacă vrei să afli şi alte sfaturi utile pentru curăţenie,nu rata emisiunea “Curat,Murdar?” în această seară,de la ora 20:30,la Prima TV.