Epidemia de obezitate tinde să scape de sub control, iar mâncarea peste limită este una dintre principalele cauze pentru care se ajunge la această problemă gravă de sănătate. Atunci când o persoană consumă o cantitate masivă într-un interval scurt de timp se consideră consum excesiv, iar acest fenomen poate să apară din mai multe motive, printre care şi factori psihologici sau ereditari. Iată care sunt cele mai întâlnite motive pentru care se întâmplă acest fenomen! 

Traume emoţionale

Emoţiile joacă un rol important asupra obiceiurilor. Unii oameni sărbătoresc cu şampanie atunci când sunt fericiţi, iar alţii aleg să consume mâncare atunci când sunt stresaţi. Persoanele anxioase tind să apeleze mai des la pizza, la chipsuri sau la alte alimente încărcate cu carbohidraţi, pentru a face faţă problemelor. Specialiştii spun că, în general, persoanele supraponderale se confruntă cu probleme emoţionale pe care le rezolvă prin consumul de mâncare.

De asemenea, persoanele care au suferit în copilărie abuzuri sunt mai predispuse să dezvolte tulburări alimentare. Abuzurile pot fi de mai multe feluri: mentale, fizice, sexuale, dar consecinţele pot fi aceleaşi asupra psihicului. Spre exemplu, deşi episodul neplăcut se poate întâmpla în urmă cu 20 de ani, acesta poate afecta psihicul şi în prezent, dacă trauma nu este tratată.