Câte tipuri de ten există

Ten normal – textură suplă, catifelată, aspect curat, luminos, fără pete; pielea are un aspect mat, este suplă, fină, porii sunt mici şi puţin vizibili, foarte bine hidratată

Ten uscat – textură delicată, fragile, mată, cu tendinţe de a se coji şi de a se înroşi uşor; ridurile sunt mai vizibile, hidratarea este deficitară, este predispus la iritaţii, exfolieri, apariţia de riduri fine, senzaţii de uscăciune

Ten gras – excesul de sebum este prezent pe toată suprafaţa tenului, prezintă pori dilataţi şi acnee; culoarea este adesea ternă, iar pielea este îngroşată

Ten mixt – piele grasă pe frunte, nas, bărbie şi normală şi porţiuni uscate pe obraşi, are un aspect uniform, circulaţie bună, prezintă mici puncta negre (semn că porii conţin impurităţi)

Ten matur – riduri fine vizibile sau profunde, adesea un ten uscat, dar poate fi şi normal sau gras

Cel mai bun fond de ten în 2019

1. Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place

Asigură un ten perfect şi o piele proaspătă, catifelată şi suavă pe tot parcursul zilei. Are o formulă fără transfer, cu rezistenţă mare şi SPF 10.

Caracteristici:

Oferă o acoperire medie-mare
Este rezistent la căldură, umiditate şi abraziune
Rezistă până la 15-24 de ore
Protejează împotriva radiaţiilor solare
Este potrivit tuturor tipurilor de ten

2. Fondul de ten MAC Studio Fix Fluid

Are o acoperire medie spre mare, depinzând în mod strict de modul de aplicare al acestuia. Are un aspect natural pe ten, iar nuanţa se adaptează bine culorii şi tonului tenului. Conţine protecţie solară, SPF 15, şi poate fi aplicat în mai multe straturi. dacă doreşti.

Textură fluidă
Rezistenţă de 8 ore
Are un finish mat-natural
Nu conţine uleiuri
Este potrivit tuturor tipurilor de ten

3. Chanel Vitalumière Aqua

Un fond de ten fluid, fără ulei. E pe bază de apă, de unde vine şi denumirea lui. Are o textură uşoară, are protecţie solară SPF 15, cu o acoperire mică spre medie, rezistenţă mare, oferind o luminozitate extraordinară tenului.

Aspect de ten stralucitor
Luciu satinat
Consistenta lichidă
Protecţie UVB: SPF 15
Efect tonifiant şi energizant

4. Revlon Cosmetics ColorStay

Acoperă imperfecţiunile minore ale pielii şi le tratează. Protejează de efectele nocive şi toxice ale razelor solare. Asigură o matifiere naturală până la 24 de ore. Textură concepută pentru ten mixt şi gras.

Absoarbe excesul de sebum
Hidratează tenul
Nu conţine ulei
Matifiază pielea
Rezistă 24 de ore

5. Fond de ten cu acoperire mare de la Melkior

Ideal pentru camuflarea petelor de pigmentare, acnee, cearcăne sau alte imperfecţiuni. Are o textură lejeră. Nu încarcă tenul şi poate fi folosit ca bază de machiaj sau fond de ten. E recomandat persoanelor cu ten gras sau mixt.

Află mai multe detalii aici.