Cel mai bun leac asociat cu tratamentul infecţiei urinare

1 81089 original jpg jpeg

Dacă ai probleme cu retenţia de apă sau suferi frecvent de infecţii urinare, bea un ceai preparat din această plantă pentru a susţine tratamentul recomandat de medic. Este o soluţie şi în gastrită, diabet, boli respiratorii.

Întâlnită adesea pe câmpuri, lucerna conţine numeroase vitamine esenţiale precum A, D, E, K şi întreaga familie de vitamine B. De asemenea, conţine minerale importante cum sunt biotina, calciu, acid folic, fier, magneziu şi potasiu. Având rădăcini care pot ajunge până la 4 metri adâncime sub pământ, lucerna absoarbe mai multe vitamine şi minerale decât alte plante.

Cel mai folosit remediu pe bază de lucernă este ceaiul. Doza obişnuită de frunze de lucernă pentru o cană de ceai este de 1-2 linguriţe, lăsate la infuzat 10 - 20 de minute. Pentru beneficii suplimentare şi un gust mai bun, o sugestie utilă ar fi să prepari ceaiul de lucernă cu un alt ceai aromat, pentru că în timp ce beneficiile pentru sănătate ale acestei plante sunt extrem de vizibile, aroma nu este foarte puternică. Poţi consuma lucerna şi sub formă de capsulă. Mai mult, planta poate fi adăugată în diferite mâncăruri precum salate sau supe.

Are efect diuretic şi laxativ

De-a lungul timpului, lucerna a fost utilizată pe scară largă în scopuri diuretice. Planta ajută în special persoanele care se confruntă cu probleme precum retenţia de apă sau infecţiile tractului urinar.

Folosirea unei plante naturale ca laxativ sau diuretic este mult mai benefică decât administrarea unui tratament medicamentos, deoarece nu există substanţe chimice sau compuşi adăugaţi de om care ar putea agrava problemele de sănătate.

Descoperă alte efecte benefice ale lucernei pe clicksanatate.ro.