Cel mai mare mormant din lume e in Japonia

Localizat in orasul Sakai City, din Japonia, cel mai mare mormant din lume poarta denumrea de „Daisen Kofun”. Spatiul funerar urias arata ca un centru de agrement de la sol. Insa, magia pare sa se produca la inaltime. Odata ce e privit de la cativa metri, mormantul seamana cu o gaura de cheie de culoare verde. Nuantele copacilor difera, tocmai pentru a oferi si iluzia unui cadru de usa.

Cel mai mare mormant din lume e interzis turistilor!

Daisen Kofun nu este atat de cunoscut in intreaga lume, dar reprezinta in continuare un loc invaluit de foarte mult mister. Turistii care ajung acolo au partea de o mare dezamagire, pentru ca nu pot vizita locul. De la sfarsitul secolului XIX, Daisen Kofun nu poate fi vizitat nici macar de catre arheologi sau capetele incoronate.

Decizia a venit dupa ce un taifun a produs pagube in partea inferioara a aranjamentului funerar. Din anul 1872, nimeni nu a mai fost lasat sa viziteze acel loc. De asemenea, pentru ca este considerat un loc sacru, Agentia Casei Imperiale care detine Daisen Kofun, dar si alte monumente similare din Japonia, a interzis accesul oamenilor.

Afla pe ciao.ro cine e ingropat aici! Imaginile sunt superbe!