Cel mai sănătos tip de carne de pasăre:  de pui

Dacă este gătită în mod sănătos (la grătar,la abur sau la cuptor),carnea de pui nu îţi pune în pericol sănătatea,întrucât este săracă în grăsimi (dacă este curăţată de piele şi grăsime),dar este bogată în proteine necesare pentru o bună funcţionare a organismului.

Totuşi,ai grijă la modul în care o prepari! Dacă este prea arsă,carnea de pui poate conţine unele substanţe nocive cauzatoare de cancer.

Pieptul este partea cea mai slabă în grăsimi,el având mai puţin de jumătate din grăsimea unei fripturi degresate de vită. Inclusă în dietă,carnea de pui este o bună sursă de proteine,de aceea nu trebuie să lipsească din alimentaţia copiilor,mai ales în perioada de creştere,cât şi din cea vârstnicilor deoarece protejează împotriva pierderii osoase.

Citeşte continuarea articolului pe CLICK SANATATE