Primul atentat la viaţa lui Hitler s-a petrecut în 1921, când un bărbat cu armă a început să tragă în timpul unui discurs de-ai liderului nazist. Acelaşi lucru s-a întâmplat de două ori în 1923, după care, în 1932, Adolf a scăpat din nou cu viaţă după ce se trăsese asupra lui de patru ori.

Totuşi, atentatul din 1930, care a presupus otrăvirea lui Hitler, i-a dat acestuia de gândit ceva mai mult. Dictatorul şi apropiaţii lui obişnuiau să mănânce la hotelul Kaiserhof din Berlin şi, după o masa luată acolo, toţi cei de la masă s-au îmbolnăvit. Mai puţin Hitler, care scăpase ca prin urechile acului pentru simplul motiv că era vegetarian şi nu mâncase carnea servită. Şi otrăvită.

Nu a fost arestat nimeni după acea otrăvire în masă, însă liderul nazist nici n-a lăsat lucrurile să meargă mai departe la fel. Şi-a angajat degustători de mâncare. 15 la număr. Toate numai femei tinere. Iar Margot Woelk a fost singura care a supravieţuit şi şi-a spus povestea, pentru prima dată, la 95 de ani.