Cine nu iubeşte un pahar mic sau, de fapt, o sticlă întreagă de bule? Într-adevăr, nu putem refuza un mic pahar de şampanie. Dar ce mărci fac business cu şampanie? Ce mărci de şampanie se dovedesc cele mai populare? Potrivit The Drinks Business , Moët & Chandon este cel mai bine vândut brand. Dar cine se mai regăseşte pe această listă? Iată răspunsul.

1. Moët & Chandon

Considerat de mulţi ca fiind cel mai bun brand de modă din lume, marca LVMH este, de asemenea, cel mai bine vândut brand de şampanie. Cu ambasadori de marcă, printre care Scarlett Johansson şi Roger Federer şi sponsorizarea unora dintre cele mai bune evenimente din lume, nu este de mirare că acest brand de lux este în fruntea listei.

2. Veuve Clicquot

Generaţia Instagram s-a legat de elementul social al Veuve Clicquot – de la petreceri clasice de polo la versurile lui Tinie Tempah. Da, Veuve este peste tot şi a ajuns pe podium pe locul doi în lista celor 10 cele mai bune branduri de şampanie din lume.

3. Nicolas Feuillatte

Nicolas Feuillatte este cel mai bine vândut brand de şampanie din patria franceză, dar, în ciuda acestui fapt, este pe locul trei în lume. Acest brand este, de asemenea, unul dintre cele mai tinere în ceea ce priveşte brandurile de şampanie, fondat în 1976; dar asta nu l-a împiedicat să ajungă în primii trei pe lista bestseller-urilor.

4. GH Mumm

Cu Usain Bolt ca CEO (director de divertisment), GHMumm ia foarte serios afacerea de a sărbători şi a se distra. Fiind al patrulea cel mai bine vândut brand de şampanie, nu este de mirare că au chef să sărbătorească.

5. Laurent-Perrier

„Şampania este unul dintre plusurile elegante din viaţă”, a spus Charles Dickens, iar Laurent-Perrier se potriveşte cu această frază. Fondată în 1812 (acelaşi an în care s-a născut Dickens), brandul de şampanie este iconic. Şi, interesant, are, de asemenea, un brand de şampanie cu conţinut scăzut de calorii, favorizat de mulţimea din industria modei, inclusiv de actriţa Kate Moss.

6. Taittinger

Una dintre cele mai renumite mărci de şampanie administrate de familie, Taittinger vine pe locul şase în topul producătorilor de şampanie. Ruinart şi Taittinger sunt singurele două companii de familie de pe lista noastră, iar amestecurile lor Chardonnay le deosebesc cu adevărat de restul. Dacă nu l-ai încercat încă, ce aştepţi?

7. Pommery

După succesul în activitatea cu lână în 1856, Madame Pommery a lansat afacerea de succes cu şampanie cu ajutorul lui Henry Vasiner, un consilier financiar, şi a lui Adolphe Hubinet, un director de afaceri în vârstă de 23 de ani. Restul este istorie, iar în 2017 Pommery a fost al şaptelea cel mai bine vândut brand de şampanie din întreaga lume.

8. Piper-Heidsieck

Marca de şampanie aleasă de Marilyn Monroe, Marie Antoinette şi toate vedetele de la Oscar, şampania Piper-Heidsieck este una dintre cele mai emblematice mărci de lux şi preferată printre brandurile de modă şi ilustrativă pentru stilul de viaţă de lux. Aşadar, nu e de mirare că funcţionează destul de bine astăzi - până la urmă, câte mărci pot spune că Marie Antoinette a fost primul lor ambasador de marcă?

9. Lanson

Fondată în 1760, casa Lanson îşi amestecă şampania cu Pinot Noir şi Chardonnay pentru gust. Cu peste 500 de hectare de viţă de vie în Champagne, Lanson foloseşte cei mai buni struguri din cele mai bune parcele pentru a intra în top 10 cele mai bine vândute branduri de şampanie.

10. Canard-Duchêne

Acest brand de şampanie bine respectat este accesibil şi delicios. Situată în Ludes, în Parcul Naţional Montagne de Reims, casa furnizează şampanie din 1868. Nu numai că au intrat în topul celor mai bine vândute zece branduri, dar li s-a acordat şi dreptul familiei imperiale ruse de a adopta stema ca emblema familiei. Vulturul cu două capete încoronat a apărut astfel pe fiecare etichetă Canard-Duchêne de la sfârşitul secolului al XIX-lea.