Cele mai bune filme pentru copii

 

Ploey - inimă de viteaz

Data lansării: 2 februarie 2018

Ploey - inimă de viteaz este povestea unui pui de fluierar care nu reuşeşte să înveţe să zboare, aşa că este abandonat de familia lui când vine timpul migraţiei de iarnă. Cu ajutorul prietenilor săi, Ploey îşi pune la bătaie toate abilităţile pentru a trece peste frigul năprasnic, dar şi pentru a scăpa cu viaţă din calea unor inamici periculoşi.

Pan: Aventuri în Ţara de Nicăieri

Data lansării: 20 septembrie 2015

Regizorul Joe Wright se inspiră din celebrul roman al lui J.M. Barrie, dar îi reinventează povestea  micului Peter Pan. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, băiatul este răpit de piraţi şi dus în Neverland, unde va descoperi că destinul său este să salveze întregul tărâm fermecat de planurile malefice ale piratului Barbă Neagră (Hugh Jackman).

Citeşte şi: 5 jocuri care le activează copiilor gândirea strategică şi le stimulează creierul

WALL-E

Data lansării: 21 iunie 2008

WALL-E este un film de ficţiune american din 2008 produs de Pixar Animation Studios şi regizat de Andrew Stanton. Scenariul prezintă povestea unui robot numit WALLY, care este proiectat pentru a curăţa deşeurile care acoperă Pământul în viitorul îndepărtat. El se îndrăgosteşte de un alt robot, EVE, care era programată să găsească surse de viaţă pe pământ. Ambii au emoţii similare oamenilor care se dezvoltă odată cu evoluţia filmului.

 

Deasupra tuturor

Data lansării: 12 iunie 2009

Deasupra tuturor este un film  de animaţie produs în anul 2009 de studiourile Pixar şi distribuit de Walt Disney Pictures. Filmul spune povestea unui bătrân morocănos pe nume Carl Fredricksen şi a micului cercetaş, Russell. Hărţuit de constructorii care îi înconjoară casa cu zgârie-nori, Carl îşi ia zborul cu tot cu casă, susţinut în aer de o mulţime de baloane. Acesta vrea să-şi ţină şi o promisiune făcută soţiei lui decedate, aceea de a explora lumea întreagă, însă are o singură hibă: în momentul „decolării”, pe prispa casei lui se află şi un entuziast puşti de opt ani.

Citeşte şi: Activităţi pentru copii de 3 ani

Matilda

Data lansării: 28 iulie 1996

Matilda este un film de comedie fantastică americană regizat de Danny DeVito. Filmul prezintă povestea unei fetiţe, un geniu tânăr, numită Matilda Wormwood, care foloseşte telekinezia pentru a se ocupa de părinţii săi şi de fratele mai mare, care nu preţuiesc educaţia, şi de Agatha Trunchbull, directorul opresiv al şcolii elementare Crunchem Hall.

Coco – cel mai bun film pentru copii

Data lansării: 27 octombrie 2017

Coco este un film fantezist animat, produs de Pixar Animation Studios şi lansat de Walt Disney Pictures . Filmul prezintă povestea tânărului cântăreţ aspirant, Miguel care porneşte într-o călătorie magică pe tărâmul strămoşilor săi. Acolo îl întâlneşte pe misteriosul Hector care îl ajută să descopere secretele şi tradiţiile familiei sale. Deşi în familia sa muzica e interzisă de generaţii, tânărul visează să devină cântăreţ, la fel ca idolul său Ernesto de la Cruz. Încercând cu disperare să-şi dovedească talentul, Miguel se trezeşte prins în Ţinutul Morţilor. Acolo, îl întâlneşte pe Hector. Împreună, cei doi pornesc într-o călătorie extraordinară pentru a dezlega misterul ascuns de generaţii în familia lui Miguel.