Multe peroane care au pielea sensibilă sau sunt predispuse la erupţii pe piele se luptă să găsească o loţiune cu protecţie solară care să fie eficientă. Loţiunile şi alte produse pe bază de ulei pot îngrăşa mai mult pielea şi pot duce la acnee şi pete pe piele. Prin urmare, cei care sunt predispuşi la acnee evită protecţia solară, ceea ce le poate afecta mai mult pielea. De aceea, este foarte important să citească etichetele produselor de îngrijire a pielii şi pe cele cu factor de protecţie, pentru a se asigura că le vor ajuta pielea.

Ce loţiuni cu protecţie solară sunt potrivite celor cu pielea sensibilă?

Primul lucru pe care va trebui să-l iei în considerare atunci când încerci să găsiţi o loţiune cu factor de protecţie eficientă dacă ai pielea predispusă la acnee este una minerală. Există 2 tipuri diferite de loţiuni, minerală şi chimică. Protecţia solară minerală îţi protejează pielea de ultraviolete prin crearea unei bariere fizice, în timp ce protecţia solară chimică o face printr-o barieră chimică. Utilizarea unei protecţii solare pe bază de minerale va permite produsului să rămână la suprafaţa pielii şi va reduce efectele negative ale ultravioletelor.

O loţiune cu protecţie solară care nu conţine ulei este utilă pentru a fi sigur că reduci riscul de erupţii cutanate. O protecţie solară care poate fi de ajutor celor cu pielea cu tendinţă acneică este una pe bază de minerale, fără ulei şi fără parfum, parabeni, avobenzonă, oxibenzonă şi octinoxat.

Dacă ai o piele sensibilă sau predispusă la apariţia acneei, caută în general o loţiune lipsită de ulei şi non-comedogenă, care nu va provoca erupţii sau astuparea porilor. Cel mai important lucru este să nu renunţi la protejarea pielii în zilele însorite. Citeşte cu atenţie etichetele produselor cu protecţie solară şi caută recenzii pentru a vedea ce mărci sunt eficiente pentru persoanele care au erupţii pe piele.

Cele mai bune produse cu protecţie solară sunt cele naturale?

Chiar dacă loţiunile cu protecţie solară fizică sunt văzute ca fiind mai blânde faţă de cele chimice, asta nu înseamnă că opţiunea „naturală”, cea care utilizează oxid de zinc sau dioxid de titan, este neapărat mai bună. O cercetare recentă a arătat că 43% dintre toate produsele de protecţie solară s-au dovedit a fi inadecvate din cauza incapacităţii lor de a obţine rata de protecţie estimată.

Aceste produse de protecţie solară„ inadecvate” erau aproape toate produse de protecţie solară „naturale” care conţineau doar oxid de zinc şi dioxid de titan. Protecţiile solare chimice care conţin ingrediente precum Avobenzone, Mexoryl sau Oxybenzone au fost mult mai eficiente pentru a bloca toate razelor solare şi a funcţiona ca o protecţie solară cu spectru larg.

Cele mai frecvente idei preconcepute cu privire la produsele de protecţie solară este că produsele de protecţie solară chimică ar putea provoca cancer şi ar trebui evitate. Depinde de fiecare să-şi dea seama care este cel mai bun pentru pielea sa. Dacă nu ştii exact ce anume să alegi, consultă şi un medic dermatolog.