Pentru combaterea colesterolui «rău» din sânge şi normalizarea colesterolului total,îţi recomandăm să consumi unul dintre sucurile de mai jos,deoarece au efecte uimitoare asupra corpului.

Suc de lămâie şi ghimbir

Atât lămâia,cât şi ghimbirul conţin ingrediente active care au proprietăţi antioxidante,ceea ce înseamnă că ajută la reducerea colesterolului şi la prevenirea depunerii acestuia pe vasele de sânge. Acest suc se prepară dintr-o lămâie,100 grame de rădăcină de ghimbir şi 200-300 ml de apă.

Suc de rodie

Rodia conţine taninuri,flavonoide şi fibre,care reduc colesterolul şi combat hipercolesterolemia,prevenind astfel afectarea inimii. În plus,acest suc împiedică retenţia de apă în organism şi normalizează tensiunea arterială.

Suc de struguri şi de ananas

Pe lângă faptul că elimină toxinele din corp,acest suc reduce colesterolul «rău» din sânge,îmbuntăţeşte circulaţia sângelui şi asigură sănătatea şi frumuseţea pielii. Acest ultim beneficiu este dat de reseveratrol,un antioxidant din compoziţia boabelor de struguri,care luptă împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi din corp.

Suc de ţelină,măr şi castravete

Pentru prepararea acestui suc ai nevoie de 3 mere,2 tije de ţelină şi 3-4 castraveţi. Spală bine ingredientele,curăţă-le,apoi amestecă-le în blender. Se recomandă consumului unui pahar de suc în fiecare dimineaţă,pe stomacul gol. Acest suc nu doar că normalizează nivelul colesterolui din corp,dar ajută şi la reducerea greutăţii corporale.

Suc de papaia,banane şi portocale

Ai nevoie de două bucăţi de papaia,o portocală şi 2 banane. Descojeşte bananele,apoi taie-le în felii. Stoarce sucul de la portocală şi taie papaia în bucăţi. Ingredientele se amestecă bine în blender.

Suc de lămâie,castravete,usturoi,aloe vera şi grepfrut

Pentru prepararea acestui suc,ai nevoie de o jumătate de castravete curăţat,doi căţei de usturoi zdrobiţi,sucul de la o lămâie,o lingură de suc sau gel de aloe vera şi un pahar de suc de grepfrut. Ingredientele se amestecă bine în blender. Se bea câte un pahar de suc o dată pe zi,de trei ori pe săptămână. Efectele principale ale sucului sunt reducerea colesterolului,eliminarea toxinelor din corp,îmbunătăţirea digestiei şi a circulaţiei sangvine.