Cele mai bune vitamine în sarcină: Acidul folic

Acidul folic este esenţial in dezvoltarea si functionarea organismului. Cu un rol important în creşterea şi regenerarea celulelor, acesta este necesar în cazul sarcinilor. Administrarea corectă a acidului folic se face la îndemnul doctorului.

Cele mai bune vitamine în sarcină: Vitamina B12

Vitamina B12 este o vitamină importantă pentru formarea şi pentru dezvoltarea celulelor roşii din sânge. Ea este necesară, mai ales în cazul femeilor însărcinate, deoarece în procesul de dezvoltare al fătului este necesar acest aport. Cantitatea recomandată din această vitamină o să fie stabilită de medicul care supraveghează sarcina.

Citeşte şi: Ce simte o femeie la începutul sarcinii. Acestea sunt primele semne

Cele mai bune vitamine în sarcină: Vitamina C

Această vitamină ajută organismul să lupte contra infecţiilor, având rol de antioxidant. Tot Vitamina C este cea care ajută şi la absorbţia fierului, ajutând acidul folic să îţi facă efectul. Este recomandat să o consumi în mod precaut şi să tii cont de faptul că Vitamina C este prezentă şi în fructe, de aceea trebuie să te asiguri că există un echilibru între dieta alimentară şi suplimentele din această vitamină.

Citeşte şi: Infecţia urinară în sarcină – simptome, tratament şi prevenţie

Cele mai bune vitamine în sarcină: Calciul

Aportul de calciu din timpul sarcinii trebuie să fie unul consistent. Întreg sistemul osos al fătului se va dezvolta corect, dacă îi asiguri suficient calciu. Totodată, acest mineral este important şi pentru tine, viitoarea mămică, deoarece este eficient pentru a menţine muşchii puternici şi pentru a-i pregăti de naştere.