Cele mai cunoscute mituri despre cancer – Ce este adevărat şi ce este fals

1 shutterstock 422144947 jpg jpeg

Cancerul, una dintre cele mai de temut afecţiuni, poate fi învins dacă este depistat timpuriu. Pentru că, de-a lungul timpului, au apărut o mulţime de mituri despre cancer, este bine să ştim ce este adevărat şi ce nu.

Iată o listă cu cele mai cunoscute mituri, în care am detaliat ce trebuie să ştii, dar ia în calcul progresele din cercetare care au adus noi concluzii legate de cancer.

Superalimentele pot preveni şi opri evoluţia cancerului

Afinele, sfecla roşie, broccoli, usturoiul, ceaiul verde şi lista poate continua. În ciuda numeroaselor publicaţii care pretind asta, oamenii de ştiinţă spun că nu există niciun superaliment care previne cancerul. Unele alimente sunt, însă, în mod clar mai sănătoase decât altele. Afinele sau o cană de ceai verde, cu siguranţă, poate face parte dintr-o dietă sănătoasă, echilibrată.

Cancerul atacă omul modern

Nu puţini sunt cei care cred că această maladie este o boală a omului modern. Oamenii de ştiinţă spun că, de fapt, ea există de când lumea. Aceasta a fost descrisă cu mii de ani în urmă de medicii egipteni şi greci, iar cercetătorii au descoperit semne clare ale cancerului într-un schelet vechi de 3.000 de ani. Stilul de viaţă, dieta, poluarea aerului, dar şi altele, au un impact mare asupra riscului nostru de a ne îmbolnăvi de cancer. De exemplu, fumatul este în spatele unui sfert din totalul deceselor provocate de cancer.

Alimentele acide favorizează cancerul

Sunt mulţi cei care pretind că dietele excesiv acide fac ca sângele să devină prea acid, crescând astfel riscul de cancer. Ce pot oamenii să facă? Să crească aportul de alimente sănătoase alcaline, cum sunt legumele verzi şi fructele. Este sănătos să incluzi în dietă cât mai multe legume verzi, dar asta nu are niciun efect asupra acidităţii sau alcalinizării corpului tău.

Stresul cauzează cancerul

În urma unor cercetări, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că stresul psihologic, provocat de situaţii cum ar fi moartea cuiva drag, un divorţ, un abuz, probleme de sănătate, poate afecta sistemul imunitar şi capacitatea organismului de a se apăra de infecţii sau boli. Totuşi, până acum, nu s-a demonstrat ştiinţific că ar exista vreo legătură directă între acest tip de stres şi cancer. Ce au arătat alte studii este că stresul poate determina creşterea în dimensiuni şi răspândirea tumorilor în organism.

Zahărul hrăneşte cancerul

Un alt mit este că zahărul aparent „hrăneşte“ celulele canceroase, sugerând că acesta ar trebui să fie complet exclus din dietă pacientului. „Zahărul“ este un termen general. Aceasta se referă la o serie de molecule, inclusiv zaharuri simple, găsite în plante, glucoză şi fructoză. Toate zaharurile sunt carbohidraţi. Carbohidraţii – fie dintr-un tort sau dintr-un morcov – ajung în sistemul nostru digestiv pentru a elibera glucoză şi fructoză. Acestea se absorb în sânge pentru a furniza energie pentru ca noi să trăim.

@shutterstock



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg