1. Stai departe de soare

Acesta este un avertisment pe care îl vei auzi deseori şi nu numai din partea dermatologilor. Soarele nu este prietenul pielii tale şi o expunere prelungită, mai ales în timpul verii, poate duce şi la alte probleme generale cum ar fi insolaţia sau deshidratarea severă. Este recomandat să eviţi expunerea la soare între orele 11 şi 16 şi să foloseşti mereu cremă de protecţie solară, ochelari de soare şi chiar şi o pălărie.

2. Mergi la un control anual de specialitate

Majoritatea persoanelor au cel puţin câteva aluniţe pe corp, dar ignoră faptul că ele ar trebui verificate anual de un medic de specialitate, mai ales dacă îşi modifică forma sau culoarea. Dacă vrei să ai o piele sănătoasă, fă-ţi o programare pentru un control dermatologic general în fiecare an.

3. Foloseşte un serum

Fiecare tip de ten are necesităţi specifice, de aceea este recomandat ca pe lângă clasica cremă să foloseşti şi un serum. Aceste serumuri sunt pline de vitamine şi substanţe nutritive, care hrănesc pielea în profunzime şi ajută la regenerarea ţesutului. Poţi alege produsul potrivit ţinând cont de tipul tău de ten.

4. Atenţie la cum aplici produsele de înfrumuseţare

Pentru a te asigura că te bucuri de efectele benefice ale fiecărui produs pe care îl utilizezi, trebuie să ai grijă cum le aplici. Dermatologii recomandă să începi cu produsul cel mai fluid, o esenţă, de exemplu, în timp ce ultimul strat va fi întotdeauna şi cel cu consistenţa cea mai densă, o cremă hrănitoare sau un ulei. Aplicând produsele în felul acesta, pielea ta va putea absorbi nutrienţii din fiecare strat într-o manieră mai eficientă.

5. Demachierea este sfântă

Probabil ai auzit asta de o mie de ori, dar dermatologii subliniază acest aspect cu fiecare ocazie. Pentru o piele frumoasă, cu un aspect tânăr, este esenţial să te demachiezi în fiecare seară şi să îţi cureţi tenul cu un produs delicat care te scapă de excesul de sebum şi reziduurile de machiaj fără să afecteze bariera de protecţie a pielii.

6. Investeşte într-o cremă de calitate

O cremă de calitate poate avea un preţ ceva mai mare, dar dacă o aplici în cantităţi rezonabile poate să ţină chiar şi şase săptămâni, iar efectele se vor vedea. Când vorbesc de creme de bună calitate, dermatologii se referă în primul rând la calitatea ingredientelor şi absenţa factorilor iritanţi, cum ar fi parfumul.

7. Exfoliere cu acizi

Cu siguranţă ai văzut deja în farmacii produse de exfoliere pe bază de acizi, care ajută la o curăţare profundă a tenului şi promovează regenerarea celulară. Dermatologii apreciază calităţile unor astfel de produse, însă subliniază faptul că ele nu ar trebui folosite mai des de două ori pe săptămână. Dacă nu eşti sigură ce produs ţi se potriveşte, consultă-te cu un farmacist.

8. Mănâncă sănătos

Dermatologii sunt de acord, în unanimitate, că dieta influenţează decisiv aspectul pielii. Dacă îţi doreşti un ten care radiază de frumuseţe şi sănătate, ar trebui să introduci în alimentaţia ta zilnică mai multe fructe şi, mai ales, legume. Bogate în vitamine şi antioxidanţi, fructele şi legume ajută întreg organismul, promovând o mai bună oxigenare a ţesuturilor, ceea ce se va vedea inclusiv la nivelul pielii.