Frumuseţea în combinaţie cu inteligenţa şi delicateţea fac dintr-o femeie oarecare una care să poată fi amintită oricând. Nu toate femeile frumoase ale lumii au reuşit acest lucru,ci doar cele care s-au deosebit prin puterea de a influenţa timpurile în care au trăit. Iată,aşadar,un top al celor mai frumoase femei din istorie,femei artiste,femei care au influenţat sfera politică a vremurilor,femei din clasa cea mai de sus a societăţii,femei ce merită amintite.

Cele mai frumoase femei din istorie – înainte de Hristos,o frumuseţe rară lasă amintiri istorice demne de amintit

Moartea sa legendară,felul cum a cucerit inimile lui Iulius Cezar şi Marc Antoniu,ambiţia ei şi opoziţia faţă de Imperiul Roman,o fac una dintre cele mai celebre femei din istorie. Însă despre Cleopatra se ştie că a fost o femeie extrem de frumoasă. Moartea sa ciudată au dus la tot felul de supoziţii. Se spune că s-a sinucis în mausoleu la 12 august 30 î.Hr.,lăsându-se muşcată în dreptul inimii de o cobră sau o viperă egipteană. Însă cei mai mulţi cred că a fost omorâtă de Octavian prin sabie sau otrăvire.

Una dintre cele mai frumoase femei din istorie rămâne,cu siguranţă,Maria Antoaneta,regină a Franţei,născută în 1755 şi decedată în 1793 în urma execuţiei sale prin ghilotinare. Regina este cunoscută mai ales pentru exagerările sale legendare,care însă nu au fost dovedite până la final. Despre ea s-a spus că a întreţinut relaţii sexuale cu diverşi bărbaţi,inclusiv cu cumnaţii şi fiul ei,s-a mai spus că a fost lesbiană şi că a trădat ţara. Cu toate acestea,nu există dovezi asupra acuzaţiilor aduse,fiind motive care au dus la declanşarea Revoluţiei Franceze.

Cele mai frumoase femei din istorie – femei regale sau femei scriitoare,printre cele mai frumoase şi apreciate

Cea mai mare dintre faimoasele surori Brontë,romanciera şi poeta engleză Charlotte Brontë,care nu a avut cea mai minunată viaţă. S-a măritat cu vicarul tatălui său,când acesta era pe moarte. Cu toate acestea,mintea sa sclipitoare şi inteligenţa sa s-ar fi potrivit oricărui gentleman al timpurilor sale. Cartea sa,Jane Eyre,s-a dovedit a fi printre primele cărţi feministe şi au făcut-o extrem de cunoscută în cercurile sociale de înaltă clasă ale Londrei. Chiar dacă frumuseţea şi inteligenţa sa ar fi atras orice bărbat,ea a preferat să fie o persoană cuminte,genul de femeie poet,care îşi caută pacea. A trăit între anii 1816 şi 1855,a murit de tuberculoză pe când era însărcinată,la fel ca surorile sale mai mici.

Cele mai frumoase femei din istorie – spioane sau luptătoare,unele femei vor rămâne veşnic în istorie pentru frumuseţea lor

Dansatoare,curtezană şi în acelaşi timp spioană,Mata Hari rămâne una dintre cele mai frumoase femei din istorie. Corpul său deosebit şi charisma sa au înnebunit numeroşi ofiţeri militari cu grade mari în timpul Primului Război Mondial. A trăit între 1876 şi 1917,când a fost executată de un pluton de execuţie francez pentru spionaj.

O altă figură extrem de cunoscută şi frumoasă din istorie este şi Soong Ching Ling,denumită şi “mama Chinei moderne”,datorită eforturilor sale de a menţine pacea în ţară. Poporul o iubea pentru frumuseţea,inteligenţa şi simţul său estetic. A făcut studiile în SUA şi a criticat guvernul chinez,chiar dacă membri ai familiei sale alcătuiau guvernul. A trăit în perioada 1893 şi 1981 şi a participat activ la numeroase acţiuni internaţionale.

Cunoscută pentru frumuseţea,simţul estetic,charisma şi mai ales pentru acţiunile sale caritabile,Prinţesa Diana rămâne una dintre cele mai frumoase femei din istorie. În timpul vieţii se ştia că Diana era cea mai fotografiată persoană. Eleganţa de care a dat dovadă,dar şi sufletul său cald au lăsat o amintire care încă dăinuie şi astăzi. Prinţesa Diana a trăit între 1961 şi 1997 şi a murit în urma unui accident de maşină.