Top 3 cele mai populare pârtii de ski din România

Printre cele mai moderne şi mai populare staţiuni din România se numără Poiana Braşov. Situată la o altitudine de 1020 metri, aceasta pune la dispoziţie şapte pârtii de ski moderne, cu grade diferite de dificultate. În total, ai la dispoziţie 22,4 km de pârtii de ski.
Dintre acestea, cea mai cunoscută este pârtia Bradul, potrivită pentru începători, fiind dotată cu instalaţie nocturnă, un centru de închiriere echipamente sportive şi zăpadă artificială. Pârtiile de ski sunt dotate cu o telegondolă, telescaune, telecabine şi teleski pentru a oferi condiţii avantajoase turiştilor şi schiorilor.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihai Tataru (@mihai_tataru_) on

Unul dintre cele mai noi domenii schiabile din România este Transalpina Ski Resort. Acesta a fost inaugurat în anul 2012, iar proiectul său prevede 80 km de pârtie. Domeniul are printre cele mai frumoase privelişti din zonele montane europene. Lacul Vidra se află la baza celor şapte pârtii de ski,majoritatea fiind de dificultate uşoară spre medie.

Transalpina Ski Resort este dotată cu telegondolă, telescaun şi o instalaţie teleski, pentru a asigura cele mai bune condiţii turiştilor care îşi petrec sejurul de vacanţă în zona Voineasa-Vidra-Transalpina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Back in business! #snowboarding #backside180 #ride #back1

A post shared by Alex Benga (@alex.benga) on

Un alt domeniu schiabil care oferă condiţii foarte bune este cel din Straja, judeţul Hunedoara. Staţiunea Straja se află la o altitudine de 1445 de metri, în inima Munţilor Vâlcan, în zona Valea Jiului, la aproximativ 8 km de municipiul Lupeni.

Acesta include 26 km de suprafaţă schiabilă, pe care sunt amenajate 12 pârtii. În cadrul acestora, ai posibilitatea de a opta pentru cele patru pârtii destinate începătorilor, pentru cele două de nivel mediu sau pentru cele două clasificate ca fiind dificile. Datorită construirii telegondolei şi a telescaunului de pe Vf. Straja, apar pârtii noi, cea mai lungă fiind Pârtia Straja, cu o lungime de 8,1 km.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#straja #hd

A post shared by @ iulianmitrea on

O altă staţiuni preferată de schiori este Predealul. Poţi alege între pârtiile Clăbucet şi Cocoşul (intermediari), pârtia Subteleferic (avansaţi) sau Clăbucet şcoala şi Clăbucet sorire (începători). Acestea sunt şi cele mai frecventate, fiind practicabile şase luni pe an.