Lămâiul

Arbustul cu frunze ovale şi lucioase te încântă cu florile sale parfumate şi fructele comestibile. Are nevoie de un spaţiu luminos,dar nu şi de căldură artificială. Aşadar,balconul este ideal pentru el.
În condiţii optime,înfloreşte tot timpul anului,iar fructele ajung la maturitate şi pot fi consumate. Nu suportă temperaturi mai mici de 0 grade Celsius,dar nici mai mari de 35 de grade Celsius. Temperatura optimă de creştere este cuprinsă între 23 şi 31 de grade Celsius. Iarna,în apartament,când ziua este scurtă şi lumina puţină,temperatura nu trebuie să fie mai mare de 14-15 °C.

Cactusul Opuntia

Pentru că este originară din Mexic,planta adoră soarele şi căldura de care are parte într-un loc ca balconul. Frunzele sale sunt rotunde,de forma unor palete de tenis de masă,sunt prevăzute cu ţepi. Înfloreşte din iunie până în septembrie,iar florile sunt cărămizii,portocalii şi galbene.
Atât iarna,cât şi vara,trebuie ţinut în plin soare. În mod normal,ar trebui să fie pastrat la peste 5°C în timpul iernii şi în jur de 30°C în timpul verii. Iarna trebuie udat foarte rar.Livistona sau Palmierul chinezesc

Frunzele sale verzi au forma unei palme. Livistona este un plamier care iubeşte lumina,dar nu supravieţuieşte în plin soare. Aşadar,nu-l lăsa în bătaia directă a soarelui. Când se usucă,florile cad singure. Trebuie să-l uzi des,pentru ca pământul să fie tot timpul umed.
Florile sale sunt mici,ascunse printre frunze,iar seminţele sunt negre-albăstrui,de forma măslinelor.
Temperatura optima vara este cea cuprinsă între 20-25°C,iarna 8-12°C.

 

Bougainvillea sau Floarea de hârtie

Planta merită cultivată pentru florile ei roz şi violet. Adoră soarele,deci poate fi aşezată foarte bine direct sub razele solare. Floarea de hârtie este opţiunea ideală dacă balconul tău are expoziţie sudică. Ţara ei de origine este Brazilia,iar la noi nu supravieţuieşte în aer liber. Are nevoie de temperaturi cuprinse între 10 şi 24 de grade Celsius şi trebuie udată din abundenţă. Excesul de apă din sol însă va determina căderea frunzelor.
Dacă vara are nevoie de căldură multă şi de soare din plin,iarna trebuie ţinută într-o încăpere mai răcoroasă,pentru a înflori din abundenţă în sezonul următor. Iarna,pământul din ghiveci trebuie să fie aproape uscat.