De asemenea, este ideal să limităm sau chiar să eliminăm consumul de carne roşie, de alimente procesate sau de alcool.

Vă prezentăm mai jos principalele alimente cu proprietăţi antiinflamatoare

 

Peştele: somon, păstrăv, macrou, sardine, hering, anşoa. Este bine să evităm consumul peştilor mari, cum ar fi tonul şi peştele-spadă, pentru că aceştia conţin mai multe toxine.

Seminţele bogate în acizi graşi omega-3: in, cânepă, susan, chia şi seminţele de dovleac. Le folosim ca atare, dar şi sub formă de uleiuri în salate.

Fructe: sunt indicate cele bogate în antioxidanţi, în special fructele de pădure (afine, zmeură, mure), cireşele şi citricele.

Legumele: cele cu frunze verde-închis, cum ar fi kale, rucola, broccoli, varza de Bruxelles, sfecla, ceapa şi ardeiul.

Condimente: turmeric, chilli, scorţişoară, nucşoară şi ghimbir.

Ierburi aromatice. Sunt recomandate cele proaspete: oregano, cimbru, rozmarin, coriandru, pătrunjel, mentă.

Hidratarea este esenţială pentru organism. Trebuie să consumăm apă, în primul rând, apoi ceai alb, verde şi negru. Băuturile de tip smoothies reprezintă o variantă bună pentru a creşte cantitatea de alimente antiinflamatoare consumate zilnic. Supele de legume sunt şi ele foarte bune, datorită valorii nutriţionale. Totodată, alimentele fermentate sunt benefice, aici intrând kefirul sau iaurtul. Iarba de grâu şi iarba de orz au şi ele proprietăţi antiinflamatoare.