Se pare că mezelurile nu sunt bogate în substanţe nutritive,ele doar arată şi miros bine,de aceea este bine să ne ferim de ele. Am ajuns în era,în care mâncăm de plăcere,dar nu ne mai hrănim,iar asta poate fi periculos pentru noi,dar mai ales pentru copiii noştri,care sunt în continuă dezvoltare.

Mezelurile,bogate în chimicale şi grăsimi,reprezintă o cauză a obezităţii şi a bolilor cardiovasculare tot mai dese în rândul românilor. De asemenea în compoziţia acestor alimente se găseşte carne de calitate proastă,cum este cea dezosată mecanic.

Cele mai periculoase mezeluri-parizerul,tot ce poate fi mai rău

„Preparatele din carne (de exemplu,cârnaţi,salamuri,muşchiuleţ,jambon),dar şi pasta de mici şi carnea tocată,pot conţine şorici,grăsimi,tendoane,organe (urechi,stomac) şi aditivi alimentari pentru reţinerea apei (guma caragenan (E 407),coloranţi,carmin (E 120),polifosfaţi (E 452),amidon (E1.404) şi soia (făină,texturate proteice)”,  explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi,directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti pentru adevarul.ro.

Vezi ce alte tipuri de mezeluri îţi pot face rău pe clicksanatate.ro.