Spanac şi suc de lămâie

Dacă adaugi spanacului pe care îl consumi,puţin suc de lămâie,fierul din compoziţia lui se va absorbi mult mai repede în organism. Acest mineral reduce durerile musculare şi stimulează refacerea corpului.
 

Unt de arahide şi banane

Carbohidraţii din compoziţia bananei stimulează corpul să producă mai multă energie. În plus,acest fruct conţine o cantitate însemnată de potasiu,un mineral care protejează inima,în timp ce proteinele din compoziţia untului de arahide normalizează nivelul zahărului din sânge.
 

Cele mai sănătoase combinaţii alimentare-Ouă şi brânză

 

Ouă conţine vitamina D din plin,iar brânza abundă în calciu. Consumate împreună,calciul se va absorbi mai bine în corp,deoarece vitamina D stimulează asimilarea lui. Astfel,îţi vei proteja sistemul osos,îţi vei întări musculatura şi îţi vei îmbunătăţi digestia.
 

Cele mai sănătoase combinaţii alimentare-Mere şi ciocolată neagră

 

Cercetătorii au descoperit că ciocolata neagră,consumată în cantităţi moderate în mod constant,ajută la reducerea tensiunii arteriale şi la protejarea inimii.

Dacă acest dulce sănătos este consumat împreună cu 2-3 bucăţele de măr,efectele benefice asupra corpului sunt şi mai puternice. Antioxidanţii din compoziţia acestor două alimente împiedică înfundarea vaselor de sânge,prevenind astfel apariţia afecţiunilor cardivoasculare.

Credit foto:www.brittanypowell.com.