Uită de problema bărbiei duble, a ridurilor şi a ochilor roşii! Aceste trucuri simplu de pus în practică şi deja bine cunoscute nu doar de fotografi şi de iubitorii de poze, îţi garantează un aspect impecabil în fiecare fotografie, indiferent de momentul în care a fost făcută.

Fără ochi închişi

Ţi se întâmplă des să te descoperi în poze de grup cu ochii închişi, în timp ce alţi membri arată impecabil? În următoarele poze vei şti ce ai de făcut, ca să previi un asemenea incident. Când fotograful te anunţă să zâmbeşti, clipeşte rapid, chiar înainte de a fi făcută fotografia, ca să fii sigură că nu te mai prinde dormind în cadru.

Evită efectul de bărbie dublă

O singură mişcare greşită şi vei vrea să scapi de fotografie pentru totdeauna, din cauză că apari în ea cu bărbie dublă. Întinde gâtul, mişcă bărbia puţin înainte şi îndreaptă-ţi faţa spre obiectiv. Dacă lentila aparatului este în dreptul ochilor tăi, sau mai jos, este bine, eşti în poziţie corectă. Greşit este să te uiţi de jos la aparat.

Atenţie la machiaj!

Alegi să porţi machiaj? Este foarte important ca fondul de ten să fie în ton cu pielea. Dacă este mai închis, nuanţa lui va fi inestetică în poze, mai ales dacă se utilizează bliţul. Dacă, totuşi, nu te poţi lipsi de fondul de ten mai închis, atunci asigură-te că l-ai aplicat uniform şi pe gât şi decolteu.

Nu este nevoie să porţi un machiaj sofisticat. Poţi doar să îţi conturezi uşor genele cu rimel şi să îţi colorezi discret buzele. Acordă puţină atenţie şi sprâncenelor. Le poţi acoperi cu un creion special, ca să umpli eventualele goluri.

Alege poziţia care te avantajează

Ia toate albumele tale cu poze şi vezi care poziţie te avantajează cel mai bine. Priveşte mimica feţei şi gesturile care îţi plac cel mai mult şi ţin cont de ele pe viitor.

Caută o sursă de lumină, să previi ochii roşii

Uită de pozele în care ai ochii roşii! Înainte de fotografie, priveşte spre o sursă de lumină. Astfel, pupilele se vor contracta, iar efectul de ochi roşii nu se va mai produce.

@shutterstock