Muzeul Relaţiilor Destrămate din Zagreb, Croaţia, este cu unic în lume. Exponatele sunt obiecte donate, de care sunt legate poveşti de dragoste al unor oameni obişnuiţi: jucării de pluş, scrisori, fotografii, o rochie de mireasă, o oglindă spartă la supărare din cauza geloziei. Fiecare obiect are povestea lui.

În Tokio, Japonia, se află un mic muzeu dedicat celor interesaţi de medicină şi ştiinţă – dar la un alt nivel. Din anul 1953, medicul Satoru Kamegai a expus aici aproximativ 300 de mostre a nu mai puţin de 45.000 de paraziţi. Muzeul are şi un magazin de unde se pot cumpăra fragmente de paraziţi, conservate în inele de plastic.

Pentru pasionaţii de modă a fost deschis muzeul pantofilor din Somerset, Regatul Unit al Marii Britanii. Acesta deţine 1.500 de replici ale unor piese de încălţăminte care datează din vremea Imperiului Roman! Tot aici se găsesc şi pantofi purtaţi de celebrităţi, precum Prinţesa Diana.

În Bruges, Belgia, poţi vizita Muzeul un muzeu al... cartofilor prăjiţi. Ai ocazia să afli istoria cartofului, a cartofilor gătiţi în ulei şi a sosurilor care îi acompaniază -  dar şi să iei o masă de la care nu lipsesc, desigur, cartofii prăjiţi.

Muzeul hamburgerilor, din Florida, SUA reuneşte 500 de tipuri de hamburgeri şi o mulţime de obiecte care au legătură cu ei: magneţi, solniţe, calendare. Muzeul e deschis în casa unui împătimit al vestitului preparat: Harry Sperl şi-a expus colecţia adunată în nu mai puţin de 23 de ani.

Cei care se ştiu cu stomacul puternic şi au curiozitatea să viziteze un muzeu cu adevărat insolit îşi pot nota pe lista destinaţiilor de vacanţă Muzeul gunoaielor din Stratford, Connecticut, SUA. Inaugurat în anul 1994, acesta deţine o colecţie impresionantă de resturi, care echivalează cu ceea ce aruncă o singură persoană de-a lungul unui an.