„Aline” este o biografie neoficială despre viaţa şi cariera superstarului canadian Celine Dion şi foloseşte chiar melodiile acesteia, dar numele a fost schimbat complet, din Celine Dion în Aline Dieu.
 
În trailerul filmului, mama eroinei îşi exprimă îngrijorarea cu privire la relaţia fiicei sale cu un manager de două ori mai în vârstă decât ea, manager care seamănă foarte mult cu regretatul soţ al lui Dion, René Angélil.

„Aline” va rula în afara competiţiei la Festivalul de Film de la Cannes, iar filmul va fi lansat ulterior în cinematografe, după mai bine de jumătate de an de întârziere, din cauza pandemiei.

Valérie Lemercier (foto galerie), regizoarea şi interpreta rolului principal, a spus că a rezistat tentaţiei de a vinde filmul către platforme de streaming, pentru a putea fi vizionat mai devreme.

Filmul, care a fost la un moment dat intitulat „The Power of Love” (numele unei piese interpretate de Celine Dion - n.r.), urmăreşte povestea artistei de la începuturile sale din Quebec, până la câştigarea concursului Eurovision, dar se concentrează pe relaţia ei cu soţul-manager René Angélil, care era cu 28 de ani mai în vârstă decât cântăreaţa.

 

„Ne-am amuzat mult de cuplul Celine Dion-René Angélil, mai ales în ceea ce priveşte diferenţa de vârstă, unii spunând că Celine a fost doar un obiect pentru el. Dar, desigur, a fost mult mai complicat de atât. Când am scris filmul, şi eu m-am îndrăgostit de René”, a declarat regizoarea pentru Le Figaro.

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 6-17 iulie. Festivalul, care se desfăşoară, în mod tradiţional, în luna mai, a fost programat mai târziu anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus.

FOTO Shutterstock, Profimedia