Ingrediente

  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1 praf de sare
  • 20 ml zeamă de lămâie
  • coaja de la 1 lămâie bio
  • 250 g iaurt gras
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 280 g făină
  • zahăr pudră

Mod de preparare 

Combini ouăle cu zahărul şi uleiul şi le omogenizezi cu mixerul 3-4 minute. Încorporezi iaurtul, făina cernută, praful de copt, sarea, coaja de lămâie şi torni zeama de lămâie. Amesteci cu o spatulă până se omogenizează, apoi pui compoziţia obţinută într-o formă tapetată rotundă.

O ţii la cuptorul încălzit în prealabil, până se rumeneşte uşor. Laşi checul să se răcorească 10 minute, apoi îl scoţi din formă. Înainte să îl feliezi, îl presari cu zahăr pudră. 

FOTO Shutterstock.com