Chec cu rahat şi nuci

1 53431 original jpg jpeg

Ingrediente:3 căni făină, 2 linguriţe bicarbonat,2 căni zahăr, 1 esenţă de vanilie,2 linguri oţet, 2 căni apă, 10 linguriulei, 1 praf de sare, coaja rasă de la o portocală, 100 g rahat,150 g miez de nucă

Cum se prepară

1 Se amestecă într-un castron mai mare coaja de portocală cu uleiul. Se adaugă oţetul,esenţa de vanilie,un praf de sare,apa,zahărul şi se omogenizează totul foarte bine cu un tel. Se amestecă făina cu bicarbonatul,se pun în castron şi se adaugă miezul de nucă zdrobit fin şi rahatul tăiat cubuleţe foarte mici. Se omogenizează totul foarte bine.

2 Se toarnă compoziţia în două tăvi de chec unse şi tapetate. Se introduc în cuptorul încins pentru 45 de minute,la foc potrivit. Se scot din tăvi,se ­lasă să se răcească complet şi ­după aceea se taie. Se pot presăra cu zahăr pudră.