Cheesecake cu bile de ciocolată - ingrediente

Pentru aluat cheesecake:

150 gr de zahăr

200 gr de unt

350 grame de făină

½ plic de praf de copt

2 linguri de cacao

1 ou

Pentru cremă cheesecake:

500 gr de brânză de vaci proaspătă

150 gr de unt la temperatura camerei

150 gr de zahăr

1 esenţă de vanilie

4 ouă

coaja rasă de la o lamaie

1 plic de budincă de vanilie

Pentru decorare aveţi nevoie de 2-3 linguri de zahăr pudră.

Cheesecake cu bile de ciocolată - preparare:

Aluatul:

Toate ingredientele se amestecă până obţineţi un aluat omogen. Din el se opreşte 1/3 pentru a forma bilele. Aluatul se ţine acoperit cu o folie de plastic până se fac bilele.

Se unge cu unt sau se tapetează cu hârtie de copt o tavă de 25 cm. Se întinde bine aluatul pe fundul şi pereţii tăvii.

Crema:

Se amestecă toate ingredientele sus menţionate cu un tel, într-un bol de ceramică sau sticlă. Se omogenizează bine şi se adaugă peste aluatul din tavă. Se distribuie uniform, pe toată suprafaţa.

Bilele de ciocolată:

Din 1/3 de aluat oprit formăm bile de ciocolată în mâini. Apoi se pun pe umplutură, dar nu se apasă pe ele. Bilele trebuie să rămână la suprafaţă.

Din aluatul de pe marginile tăvii se aduce la nivel cu crema de brânză. Se pune la cuptor pentru o oră, la 160 grade Celsius.

Poftă bună!

Sursa: suntgospodina.net