Dificultate medie / Preparare 2 h / 1 tavă

Ai nevoie de

Pentru blat

125 g unt

250 g făină

2 gălbenuşuri

1 praf de sare

Pentru umplutură

500 g brânză de vaci

4-5 linguri smântână

4-5 ouă

200 g zahăr

1-2 linguri făină

1 plic zahăr vanilat

Pentru decor

200 g cireşe

1 plic tort-gelee

frunze de mentă

Mod de preparare

Pentru blat, freci untul şi-l amesteci cu făina, apoi cu gălbenuşurile şi cu sarea. Frămânţi bine şi dai aluatul la frigider o jumătate de oră, apoi îl întinzi într-o formă rotundă, cu pereţi detaşabili. Tai o bucată cât să acopere fundul tăvii, iar cu aluatul rămas, îi acoperi marginile. La final, îl înţepi din loc în loc.

Pentru umplutură, amesteci brânza cu smântâna, ouăle, zahărul, făina şi cu zahărul vanilat. Răstorni umplutura peste aluat. Dai tava la cuptor până când prăjitura se rumeneşte uşor. După ce s-a răcit, prepari tort-gelee conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pe mijlocul tartei, aşezi cireşele şi le acoperi cu tort-gelee. Dai la frigider peste noapte. Decorezi cu frunze de mentă.