Ai nevoie de

300 g cartofi fierţi
200 g morcovi raşi
150 g brânză de vaci
1 ceapă tocată mărunt
2 ouâ
pesmet
1-2 linguri făină
piper, după gust
sare, după gust
ulei, pentru prăjit
sos de maioneză, opţional

Pentru sos de iaurt

200 g iaurt
1 căţel de usturoi pisat
sare , după gust
piper, după gust
3-4 frunzuliţe de pătrunjel

Într-un bol, pasezi cartofii şi îi combini cu morcovii, cu brânza şi cu ceapa. Omogenizezi până se combină toate ingredientele. Baţi oul şi îl încorporezi în compoziţie. Adaugi 3 linguri de pesmet şi făina, amesteci bine şi condimentezi cu sare şi piper.

Cu mâna umezită iei din compoziţie şi formezi chiftelele, le treci prin pesmet, apoi le prăjeşti în ulei încins, până se rumenesc. Când sunt gata, le aşezi pe şerveţele de hârtie. Pentru sos, combini toate ingredientele într-un bol. Serveşti chiftelele calde cu sos de iaurt.