Ingrediente:

350 g carne tocată

2 ouă

1 lingură migdale măcinate

1 lingură pesmet

50 ml vin alb

4-5 linguri smântână

2 cepe

2 căţei usturoi

100 g mazăre din conservă

1 morcov mare fiert

50 g fasole verde fiartă sau din conservă

1/2 legătură mărar

ulei

sare şi piper

Cum se prepară:

1 Carnea se amestecă cu migdalele măcinate,ouăle,pesmetul,­sarea şi piperul,după gust. Se udă mâinile,se formează chiftele rotunde şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe hârtie absorbantă.

2 Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt în două linguri de ulei încins,se adaugă usturoiul pisat şi vinul. Se condimentează cu ­sare şi piper,după gust,se adaugă smântâna,amestecând bine,să se omogenizeze,şi se mai dă în câteva clocote.

3 Se aşază pe un platou chiftelele,se toarnă sosul de smântână şi se decorează cu bastonaşe subţiri de morcov,mazăre şi fasole verde. Se presară totul cu mărar tocat mărunt.