Choux-uri cu frişcă şi zmeură

1 shutterstock 641257447 jpg jpeg

Nimic nu se compară cu fructele aromate de vară, iar zmeura e regina lor. Foloseşte-o în acest desert răcoros şi elegant!

Ingrediente

Pentru gogoşele

300 ml apă

110 g unt 

120 g făină

4 ouă 

1 praf de sare

un ou pentru uns

fulgi de migdale

Pentru umplutură

400 g frişcă bătută

100 g zmeură  

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Pui apa, untul şi sarea într-o cratiţă pe foc. Amesteci până se topeşte untul şi e pe punctul de a clocoti. Dai deoparte şi încorporezi făina, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Pui din nou cratiţa pe foc şi mai amesteci 1 minut. Când aluatul începe să se desprindă de pe pereţii vasului, dai deoparte.

Încorporezi ouăle, unul câte unul, şi amesteci până se omogenizează aluatul. Pui compoziţia într-un poş şi formezi gogoşele în tăvi cu hârtie de copt. Laşi loc între ele, deoarece vor creşte la copt. Le ungi cu ou bătut şi presari fulgi de migdale. Le ţii la cuptor până devin aurii, fără să deschizi uşa. Le laşi să se răcească, după care le tai în jumătate.

Pui frişca într-un poş şi umpli gogoşelele, apoi pui şi zmeura. Acoperi cu capacul şi decorezi cu zahăr pudră.

FOTO Shutterstock