Ciocolata de casă, gustul copilăriei

 
Pasul 1
Pune nucile într-un robot de bucătărie şi adaugă cacaua. Macină totul la viteză medie până când obţii o pulbere fină. Scoate sâmburii curmalelor şi dă-le prin maşina de tocat, apoi adaugă-le peste amestecul de cacao şi de nuci, omogenizând bine.
 
Pasul 2 
Aşterne o folie alimentară într-o tavă dreptunghiulară. Pune compoziţia de cacao, nuci şi curmale în tavă şi presează cu dosul unei linguri, ca să formezi un strat uniform. Pune tava în frigider, iar între timp prepară următorul strat.
 
Pasul 3 
 
Toarnă smântâna dulce într-o crăticioară şi pune-o pe foc mic. Adaugă zahărul pudră şi ciocolata tăiată bucăţi. Când aceasta din urmă se topeşte, pune amidonul şi amestecă. Consistenţa obţinută trebuie să fie similară cu cea a unei budinci.
 
Pasul 4 
 
Scoate tava din frigider. Toarnă stratul de ciocolată şi întinde-l uniform cu o paletă. Decorează cu nuci şi cu ciocolată mărunţite. După răcire, pune tava în frigider pentru câteva ore. Taie desertul în batoane egale.
 
Sursa foto: profimedia.com